CDA Wijchen: Kooivechten en free-fight evenementen niet in Wijchen

logo CDA Wijchen 2018 "Het college heeft geen visie"

WIJCHEN - Het college van B&W is voornemens vechtsportevenementen zoals kooivechten en free-fight onder voorwaarden toe te staan in Wijchen. Ook monstertruckevenementen worden toegestaan. Dit staat in het nieuwe gemeentelijke evenementenbeleid.

CDA-fractievoorzitter Björn Derksen hierover: “Het college zet met het nieuwe evenementenbeleid ineens de deur open voor vechtsportevenementen zoals kooivechten en free fight. Hetzelfde geldt voor monstertruckevenementen. Maar waarom? Deze vraag beantwoordt het college puur technisch door te stellen: als aan strenge voorwaarden wordt voldaan, is het niet verboden.

Een visie hierop ontbreekt. Willen wij dit soort evenementen? Passen deze bij het imago dat wij in Wijchen willen uitstralen? Past dit binnen onze ‘dorpsmarketing’? Hoe past dit bij het geheel van bestaande evenementen? Zet dit Wijchen op de kaart? Is hier behoefte aan? Al deze vragen blijven onbeantwoord. Het ontgaat ons volledig waarom het college vindt dat deze evenementen nu ineens wel moeten kunnen in Wijchen, terwijl het altijd verboden was.”, aldus Derksen.

Wat de CDA-fractie betreft passen vechtsport- en monstertruckevenementen niet bij de uitstraling van Wijchen. Bovendien sluit het niet aan bij bestaande evenementen zoals Wijchen Schaatst, Sprookjesfestijn of Kasteelfeesten. Ook verdunt het de aandacht hiervoor. Het college heeft geen visie hierop en geeft ook niet aan wat de behoefte onder de Wijchense bevolking voor deze evenementen is. Vandaar dat de CDA-fractie de noodzaak van deze koerswijziging niet inziet en dit uit het evenementenbeleid wil halen.

CDA Wijchen evenementenvisie  
CDA fractie Wijchen  
[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep WOTV Programma vanaf 14 december met o.a. Opening opblaasbare hockeyhal, Carillon in Wijchen?, enz.… https://t.co/AFDuZ4Ba2C
18hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Voorbeschouwing Alverna – Brabantia https://t.co/6KgIqdHFce https://t.co/wvuD6YC7rh
18hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Hogere bouwkosten en belastingen belemmeren Standvast Wonen https://t.co/RNr4O8PDwf https://t.co/AKP56lD8UJ
18hreplyretweetfavorite