RepaircaféWijchen meldt drie dingen

logo Repaircafe orig Bedrijfsongevalletje

WIJCHEN - Zaterdag 2 november was een bijzondere dag. Het was weer druk en dat is prima, want dan zijn alle vrijwilligers voortdurend aan het werk. Daar komen ze voor! 
Op deze zaterdag was er het eerste bedrijfsongeval in vier jaar tijd. 

Hans Noorderwier was deze zaterdag, enthousiast als altijd, bezig met het herstel van een defecte lamineermachine, zo'n apparaat om A4tjes in een plastic mapje te sealen. Bij dit apparaat had zich een flinke klont plastic vastgezet om het verwarmingelement. Die klont ging Hans met een scherp mes te lijf om het los te krijgen. Ai, en toen schoot zijn vlijmscherpe mes uit en prikte veneinig in zijn pols. Schrik bij de omstanders, want Hans bloedde hard en werd een beetje wit. Dankzij kordaat en vakkundig hulpverlening van een collega en een bezoeker en de verbandddoos van de OZO, was Hans na een kwartiertje van de schrik bekomen en met een vakkundig aangelegd verband weer op zijn werkplek.

Deze zaterdag was de stage van Hussein Almarhoon. Hij heeft de hele ochtend hard gewerkt op het werkstation elektrische apparaten. Deels onder begeleiding, maar ook in z’n eentje want het was druk. En dat ging helemaal goed. Vanaf december 2018 behoort hij tot de vaste staf van het repaircafewijchen. 

Op het werkstation computers wordt hard maar rustig gewerkt. Het installeren van nieuwe software bijvoorbeeld, duurt vaak even en verloopt geluidloos, dus alle tijd voor een praatje. Dat doet Ron graag, Zijn publiek luistert geboeid.

Agenda  2018

zaterdag 1 december

Agenda 1e helft 2019
zaterdag 5 januri
zaterdag 2 februari
zaterdag 2 maart
zaterdag 6 april
zaterdag 4 mei
zaterdag 1 juni
zaterdag 6 juli

Repaircafe Wijchen met drie dingen  
[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep WOTV Programma vanaf 14 december met o.a. Opening opblaasbare hockeyhal, Carillon in Wijchen?, enz.… https://t.co/AFDuZ4Ba2C
17hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Voorbeschouwing Alverna – Brabantia https://t.co/6KgIqdHFce https://t.co/wvuD6YC7rh
17hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Hogere bouwkosten en belastingen belemmeren Standvast Wonen https://t.co/RNr4O8PDwf https://t.co/AKP56lD8UJ
17hreplyretweetfavorite