Sint Pannekoek in Wijchen

 logo St Pannekoek 2018  Diverse wijkcentra doen mee

WIJCHEN - Op 29 november is het Sint Pannekoek, een traditie weer in het leven geroepen door striptekenaar Jan Kruis, bekend van de strip "Jan, Jans & de kinderen". En bij Sint Pannekoek draait het om een goed doel, elkaar ontmoeten en samenzijn.

In Wijchen is initiatiefneemster Mireille Roelofs vorig jaar begonnen met deze traditie bekend te maken. "De kinderen vonden het altijd leuk om pannenkoeken te eten en lazen Jan, Jans & de kinderen. Zo is het eigenlijk gekomen. En we ondersteunen er de voedselbank mee!" aldus wat Mireille al bakkend vertelde. Zelf stond ze dit jaar voor de 2e keer weer achter de pannen stond. "En het mooie is dat er weer meer centra mee doen!"
Gisteren zijn er in Wijchen-Noord door haar 350 pannenkoeken heeft gebakken! Iedereen was welkom om een pannenkoek te komen eten, maar onder één voorwaarde: in ruil voor een (houdbaar) levensmiddel kreeg men een pannenkoek. En dat levensmiddel zou worden geschonken aan de voedselbank.
 
Nadat alle bezoekers vertrokken waren, werden alle gedoneerde producten gesorteerd en in kratten gedaan. De opbrengst was een 40-tal kratten die richting de Voedselbank gaan.
 
Foto's Dick Vogelzang
 
St Pannekoek in Wijchen 01 St Pannekoek in Wijchen 02
St Pannekoek in Wijchen 03 St Pannekoek in Wijchen 04
St Pannekoek in Wijchen 05 St Pannekoek in Wijchen 06
St Pannekoek in Wijchen 07 St Pannekoek in Wijchen 08
St Pannekoek in Wijchen 09 St Pannekoek in Wijchen 10
St Pannekoek in Wijchen 11 St Pannekoek in Wijchen 12
[advertentie]

#wijchenseomroep