Begin 2019 valt besluit over definitief legaliseren 'In de Kas'

logo Beuningen Biologische producten en hergebruikte materialen

BEUNINGEN - Het Beuningse college van B&W neemt begin volgend jaar een besluit of de activiteiten van 'In de Kas' aan de Plakstraat in Winssen definitief worden gelegaliseerd. Dat antwoordt het college op vragen van de PvdA-fractie in de gemeenteraad.

Biologische producten en hergebruikte materialen  

'In de Kas' organiseert onder meer bruiloften, kleinschalige congressen, workshops en andere evenementen. Daarbij staat de natuur centraal en gebruikt men biologische producten en hergebruikte materialen.

De initiatiefnemers van In de Kas willen dat hun activiteiten permanent mogelijk worden gemaakt. Daar is een herziening van het bestemmingsplan voor nodig.

Volgens het college vindt er momenteel een evaluatie plaats van alle activiteiten bij In de Kas in de afgelopen drie jaar. Verder moeten er nog enkele controles en onderzoeken naar de locatie plaatsvinden, waarna men in het eerste kwartaal van 2019 een principebesluit zal nemen. Als het college besluit tot herziening van het bestemmingsplan, dan loopt die procedure door tot eind 2019.

College wil verlenging tijdelijke vergunning

Daarom willen de mensen van In de Kas dat hun huidige tijdelijke afwijkingsvergunning nog 1 jaar wordt verlengd. Daar neemt de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) de komende twee weken een besluit over. Het college van Beuningen heeft de Omgevingsdienst geadviseerd om mee te werken aan een verlenging met 1 jaar.

In de Kas geen politiek gevoelig onderwerp

De PvdA vroeg onder meer aan het college waarom men de gemeenteraad niet pro actief heeft geïnformeerd over 'dit politiek gevoelige onderwerp'. Volgens het college echter zijn de activiteiten van In de Kas nooit aangeduid of gezien als politiek gevoelig onderwerp.

Via mediapartner RN7

2018 1204 Mediapartners Winssen in de kas  
[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep WOTV Programma vanaf 14 december met o.a. Opening opblaasbare hockeyhal, Carillon in Wijchen?, enz.… https://t.co/AFDuZ4Ba2C
18hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Voorbeschouwing Alverna – Brabantia https://t.co/6KgIqdHFce https://t.co/wvuD6YC7rh
18hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Hogere bouwkosten en belastingen belemmeren Standvast Wonen https://t.co/RNr4O8PDwf https://t.co/AKP56lD8UJ
18hreplyretweetfavorite