Winterwandeling Wijchens Meer

logo Wandelen Wijchens Meer De eerste ijsvogel is gezien!

WIJCHEN - Bij het begin van elk jaargetijde, dus ook op 21 december 2018, start om 09.00 uur vanuit de Bibliotheek Wijchen een wandeling rond De Wijchense Meer.

De Wijchense Meer heeft zich in de afgelopen 30 jaar ontwikkeld tot een prachtig iconische, oude rivierarm in het dorp. Zij vormt met de oevers een prachtige natuurlijke waterloop in een parkachtige omgeving met wandelpaden binnen de bebouwde kom. Het doel van de wandelingen is om mensen uit te nodigen zelf te komen kijken en te beleven wat in woord en beeld zo moeilijk te vatten is: kortom genieten! Bij deze wandeling ligt de nadruk op de Fauna en Flora, Water, Landschap en Cultuurhistorie van De Wijchense Meer .

Elk jaargetijde ziet de omgeving van De Wijchense Meer er vanaf de wandelpaden weer anders uit en dat kunt u meemaken tijdens deze jaargetijden wandeling. Onlangs is de eerste ijsvogel (wintergast op de Meer) gezien. Hoor ook het verhaal van het baardmannetje dat kwam en weer verdween. 

9.00 uur: Welkom in de Bibliotheek met Vivaldi’s, De Vier Jaargetijden: deel WINTER! 

- Wandeling met intermezzo’s en gedichten over fauna, flora, cultuurhistorie en anekdotes. 

11.15 uur : Nabespreking in het Mozaïek met koffie. 

Deelname wandelingen in 2018 is gratis. Startpunt: Bibliotheek Wijchen (het Mozaïek). 

S.v.p. opgeven bij : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wandeling Wijchens Meer 2112 ijsvogel  
[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep Bericht DAR: afval ophalen met strenge vorst https://t.co/rFSaxlJhQ8 https://t.co/d3YDfPrSEg
12hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Oranje Fonds nodigt stichtingen en verenigingen in Wijchen uit https://t.co/GowLaeet2w https://t.co/badmWw1Q1E
12hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Activiteiten in wijkcentrum ‘t Achterom vanaf 23 januari https://t.co/J5d8FXGgX3 https://t.co/WjlTH7G6Xk
12hreplyretweetfavorite