Richard Joosten vrijwillige brandweer post Wijchen onderscheiden

logo Gemeente Wijchen 2017 a Vakbekwaam

WIJCHEN - Maandagavond 17 december heeft burgemeester mr. J.Th.C.M. Verheijen van de gemeente Wijchen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer R.H.L. Joosten uit Wijchen. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in de bandweerkazerne (uitreiking brandweerdiploma’s) voor de vrijwillige brandweer.

De heer Richard Joosten werd lid van de bedrijfsbrandweer van Philips Nijmegen in 1993. In 1998 maakte hij de overstap naar de vrijwillige brandweer post Wijchen. Naast zijn trouwe bezoek aan de wekelijkse oefenavond, is zijn vakbekwaamheid bij talrijke ingrijpende inzetten gebleken. Naast de basis brandweertaken nam decorandus ook de taak van brandweerchauffeur en pompbediener op zich.

In het geheim

In het geheim was aan het programma (diploma-uitreiking) de viering van het vijfentwintigjarig jubileum en tevens afscheid van de heer Joosten toegevoegd. De familie van de heer Joosten voegde zich bij het gezelschap waarna hij werd verrast met een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Voor al zijn vrijwillige inspanningen gedurende 25 jaar - met name ten behoeve van de brandweer - ontving de heer Joosten maandag 17 december de Koninklijke onderscheiding.

Onderscheiding Richard Joosten Richard Joosten
Foto Hans Verheijen  
[advertentie]

#wijchenseomroep