Burgemeester Verheijen over jaarwisseling: “Minder schade dit jaar”

logo Gemeente Wijchen 2017 a Twee incidenten

WIJCHEN – Volgens burgemeester Hans Verheijen van Wijchen is de jaarwisseling rustig verlopen. "Het lijkt erop dat er minder schade is dan voorgaande jaren. Dat geeft een opgelucht gevoel", aldus de burgemeester. Desalniettemin benadrukt hij dat het apart is dat er gesproken moet worden over een "opgelucht gevoel" na een feestelijke viering.

In de wijk Diepvoorde vonden twee incidenten plaats waarbij de brandweer hun werk lastiger gemaakt werd. Bij het blussen van een brandje stak een omstander vuurwerk af naast de hulpverleners en een tijdje later, tijdens het blussen van een brandje in dezelfde straat, werden stukken vuurwerk richting blussende brandweerlieden gegooid. Volgens de burgemeester zijn de daders "vermanend" toegesproken.

Geen vuurwerk in Leur

In totaal is de brandweer negen keer uitgerukt in Wijchen, wat volgens de gemeente niet vaker is dan voorgaande jaren. Ook heeft de vuurwerkvrije zone in de wijk Leur zijn beoogde effect gehad. Er zou “geen spatje vuurwerk” zijn afgestoken volgens Verheijen.

Via mediapartner RN7

Hans Verheijen  
[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep Bericht DAR: afval ophalen met strenge vorst https://t.co/rFSaxlJhQ8 https://t.co/d3YDfPrSEg
12hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Oranje Fonds nodigt stichtingen en verenigingen in Wijchen uit https://t.co/GowLaeet2w https://t.co/badmWw1Q1E
12hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Activiteiten in wijkcentrum ‘t Achterom vanaf 23 januari https://t.co/J5d8FXGgX3 https://t.co/WjlTH7G6Xk
13hreplyretweetfavorite