GGD noemt krapte op arbeidsmarkt zorgsector "urgent"

logo GGD Gelderland Zuid 2018 Dagelijks voelbaar

NIJMEGEN – De GGD Gelderland-Zuid verwacht dat door de krapte op de arbeidsmarkt het aantrekken van nieuwe medewerkers de komende jaren lastiger wordt. In de Kaderbrief 2020 schrijft de GGD dat de krapte op de arbeidsmarkt in de zorgsector "urgent is en dagelijks voelbaar".

Volgens de GGD Gelderland-Zuid bestaat het risico dat het personeelsbestand straks niet op orde is en de afgesproken prestaties om die reden niet kunnen worden gerealiseerd.

Alternatieve mogelijkheden aantrekken personeel

Bovendien brengt de inhuur van tijdelijke medewerkers steeds meer kosten met zich mee, aldus de GGD in de Kaderbrief 2020. De GGD is zich ervan bewust dat men in de toekomst zal moeten zoeken naar alternatieve mogelijkheden om personeel aan te trekken. "We moeten een grote inspanning leveren om het verloop van medewerkers op te vangen."

Verbetering gerechtelijke sectie

Vanuit de rijksoverheid is aangegeven dat onder andere de keten van lijkschouw en gerechtelijke sectie op een stoffelijk overschot in de toekomst moet worden verbeterd. "De lijkschouw en het forensisch medisch onderzoek worden beschouwd als een publieke taak en worden samengebracht onder regie van de gezamenlijke GGD'en. Dit betekent een nog intensievere samenwerking met de andere GGD'en in Oost-Nederland," zo staat in de Kaderbrief. Een forensisch arts onderzoekt onder meer hoe een persoon is overleden en of er bijvoorbeeld sprake is van een misdrijf, of mogelijk zelfmoord.      

De GGD Gelderland-Zuid is de gemeentelijke gezondheidsdienst van 16 gemeenten in de regio Gelderland-Zuid, waaronder de gemeenten in Nijmegen en omgeving. De GGD heeft een divers takenpakket op het gebied van publieke gezondheidszorg.  

Via mediapartner RN7

2019 0109 Mediapartners GGD krapte  
Foto Twitter  

 

 

[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep Bericht DAR: afval ophalen met strenge vorst https://t.co/rFSaxlJhQ8 https://t.co/d3YDfPrSEg
12hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Oranje Fonds nodigt stichtingen en verenigingen in Wijchen uit https://t.co/GowLaeet2w https://t.co/badmWw1Q1E
12hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Activiteiten in wijkcentrum ‘t Achterom vanaf 23 januari https://t.co/J5d8FXGgX3 https://t.co/WjlTH7G6Xk
12hreplyretweetfavorite