Bouw 30 levensloopbestendige appartementen in Beuningen

logo Beuningen Sociale huursector

BEUNINGEN – Het college van B&W van Beuningen is woensdag akkoord gegaan met het bestemmingsplan voor de aanleg van maximaal 30 appartementen op het Kerkplein in Beuningen. Het gaat om levensloopbestendige appartementen in de sociale huursector. Als het goed is dan kan het bestemmingsplan in april of mei definitief worden vastgesteld.

Op het terrein staat nu nog een vrijstaande woning met winkelruimte, waar tijdelijk een kringloopwinkel is gehuisvest. Als dit is gesloopt, dan kan de bouw van het appartementencomplex door woningcorporatie Standvast Wonen beginnen.

Vlakbij het Beuningse winkelcentrum

Er is een half-verdiepte kelder gepland met 30 parkeerplaatsen voor de bewoners, alsmede 30 externe bergingen. Acht appartementen krijgen een woonoppervlakte van 70 vierkante meter, en 22 appartementen 60 vierkante meter. De locatie hoek Kerkplein / Bongerdstraat grenst aan zorgcentrum Alde Steeg en ligt vlakbij het Beuningse winkelcentrum.

Archeologisch bodemonderzoek

De bodem ter plaatse moet nog wel worden onderzocht op eventuele archeologische vondsten. Tijdens een inloopuur in Alde Steeg kreeg een ambtenaar van de gemeente over het algemeen positieve reacties van inwoners en omwonenden.

Het bestemmingsplan wordt nog ter inzage gelegd, waardoor iedereen nog zes weken de tijd krijgt om een zienswijze (bezwaarschrift) in te dienen.

Via mediapartner RN7

2019 0111 Mediapartners Beuningen woningen  

 

[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep Bericht DAR: afval ophalen met strenge vorst https://t.co/rFSaxlJhQ8 https://t.co/d3YDfPrSEg
12hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Oranje Fonds nodigt stichtingen en verenigingen in Wijchen uit https://t.co/GowLaeet2w https://t.co/badmWw1Q1E
12hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Activiteiten in wijkcentrum ‘t Achterom vanaf 23 januari https://t.co/J5d8FXGgX3 https://t.co/WjlTH7G6Xk
13hreplyretweetfavorite