Wijchen Centraal

LogoWijchenCentraal
Wilt u op de hoogte blijven van al hetgeen zich afspeelt in de Wijchense samenleving? Stem dan op zondagmiddag af op WOFM, want dan wordt het programma Wijchen Centraal uitgezonden. Wijchen Centraal bestaat al zo lang de omroep bestaat (dus al meer dan 35 jaar). Aan uiteenlopende onderwerpen wordt aandacht besteed. Elke zondag van 12.00 tot 13.00 uur.


Wijchen Centraal 18 februari 2018

Direct na het carnaval wordt al een aantal jaren een moderne aangepaste versie van de aloude katholieke vastentijd uitgevoerd. Tijdens deze actie zetten veel Nederlanders hun alcoholgebruik in de pauzestand. Deze activiteit bekend onder de naam IkPas vindt ook in Wijchen plaats en dit jaar is er ook weer een respectabele lijst samengesteld van bekende Wijchenaren die optreden als ambassadeur voor IkPas Wijchen 2018. Een van hen is wethouder Rob Engels, met wie we een gesprek zullen hebben over deze actie.

Het is een gegeven dat steeds minder jongeren getrokken lijken te worden om zich aan te melden voor harmonie-achtige orkesten. Dit geldt zeker voor de Wijchense formatie Die Urndorfer Musikanten, een wijd en zijd bekend Egerländer orkest uit Wijchen waarvan de leden inmiddels meer dan gemiddelde leeftijden hebben bereikt. Een van de mensen die aan de basis hebben gestaan is onze oud omroepmedewerker Mart Uijen en deze ontwikkeling – die tot een opheffing van het hem geliefde orkest zal leiden – gaat hem zeer aan het hart. We hebben hierover een gesprek met hem.

 
Annie van Wichen 2016 4  
Foto Joop Ninaber  Annie van Wichen    

 

Nico Meeuwsen dec 2016  
Foto Joop Ninaber  Nico Meeuwsen  
Menno Duiven  
Menno Duiven 2016  

 

[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep Toneelvereniging “De Eendracht” speelt de klucht “Alweer vals alarm” https://t.co/lBVFJeS9w8 https://t.co/ZxgwMl1h4S
6hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Banjertocht door de uiterwaarden met kampvuur https://t.co/XBeAZ8VKMG https://t.co/BZCndfPmj9
7hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep WOFM Zondag 18 februari van 12 tot 13 uur Wijchen Centraal met de actie: IKPas en het afscheid van Die Urndorfer Mu… https://t.co/TqTSWAar9E
10hreplyretweetfavorite