Gemeente ruziet met accountantsbureau

logo Mediapartners Controle jaarrekening duurt lang

De gemeente Beuningen heeft het helemaal gehad met accountantsbureau Ernst & Young. Dat maakte wethouder Hans Driessen onlangs bekend. De gemeente had het bureau ingehuurd om de jaarrekening 2016 te controleren.

“We hebben de mensen van Ernst & Young nu al 12 weken in huis. Ze blijven vraag na vraag stellen en het gaat helemaal nergens meer over. We zijn er helemaal klaar mee,” aldus de wethouder.

De gemeente heeft wel een vermoeden waarom men zo moeilijk doet. Een tijd geleden was er kritiek op accountantsbureaus, omdat ze te gemakkelijk hun handtekening zouden zetten onder bepaalde onderzoeken.   

Volgens de gemeente heeft Ernst & Young zelfs de grootste boete gekregen voor het niet houden aan de regels.

“Daardoor stellen ze nu hogere eisen aan zichzelf, maar ook naar haar klanten toe. Die hogere eisen gelden voor een aantal doelgroepen, maar gemeenten vallen daar niet onder,” zo stelt een gemeentelijke woordvoerder.

De gemeente zegt dat dit soort problemen nieuw zijn. Inmiddels heeft men een nieuw accountantsbureau gevonden. De kans bestaat dat Beuningen nu geen volledig goedkeurende verklaring krijgt over de jaarrekening. Echter, dat gold vorig jaar voor meer dan de helft van alle gemeenten. 

Via mediapartner RTV Totaal

 2017 0614 Mediapartners Beuningen ruziet jaarrekening  

 

 

[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep Website WijWijchen.nl met aparte buurtsites... https://t.co/JPokpBhAiT
11hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Bent u een ex-werknemer van de Wijchense industrie? Wilt u weten wat de slogan betekent: De Veluwsche stoomt weer... https://t.co/WC7HiQFfgH
13hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Publiek praat mee over toekomst museum... https://t.co/OcqtRrKpxD
13hreplyretweetfavorite