De Grote BeestenBende-dag trekt meer dan 1000 leden

logo Beestenbende Dolfinarium

Liefst 1100 BeestenBende-kinderen en hun ouders melden zich zaterdag 17 juni bij het Dolfinarium, voor hun eigen Grote BeestenBende-dag: het jaarlijkse feest voor alle BeestenBenders in heel Nederland. Ook de dolfijnen kunnen niet wachten om de BeestenBenders weer te mogen verwelkomen. En de kinderen? Die willen natuurlijk meteen ook op kraamvisite bij babydolfijntje James.

De Grote BeestenBende-dag is elk jaar aan het einde van het schooljaar, om de BeestenBende-leden uit het hele land (12 deelnemende gemeenten) met een speciaal event te belonen voor het schoonhouden van hun eigen buurt. Als echte helden stappen de BeestenBenders in hun eigen woonplaats op speciale bussen, om naar het Dolfinarium te gaan. De hele middag mogen zij daar als VIP’s door het park lopen, kunnen zij bijvoorbeeld de roggen eten geven, alle zeezoogdieren ontdekken en op bezoek bij babydolfijntje James. James is pas twee weken oud en zwemt nog gezellig bij zijn moeder Roxy en tantes. Zijn naam heeft hij gekregen dankzij een wedstrijd waarbij iedereen een leuke naam mocht insturen.

Normaal gesproken gaat het park om 17.00 uur dicht, maar op De Grote BeestenBende-dag maakt het Dolfinarium altijd een uitzondering voor de bende-leden. Zij krijgen na sluitingstijd nog een exclusief optreden in het DolfijndoMijn vanVinchenzo. Hij deed dit jaar mee aan The Voice of Holland en werd derde. Zijn nieuwe single ‘Daily’ is pas een paar dagen uit en gaat hij ook voor de BeestenBenders zingen.En natuurlijk zijn de dolfijnen bij dat feest ook van de partij! 

Het BeestenBende project

De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider. Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren) avonturen mee, binnen en buiten de gemeente. De BeestenBende is een (wetenschappelijk onderbouwd) concept waarbij kinderen actief invloed hebben op de leefbaarheid van hun buurt. Het initiatief is enige jaren geleden door ‘SBS Het Beste Idee van Nederland’ gekozen bij de beste zwerfafvaloplossingen van Nederland.  

De BeestenBende heeft nu ook haar eigen iPhone-app. Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws, en als eerste foto’s en filmpjes kunnen bekijken? Download de BeestenBende-app dan hier: http://mijnbeestenbende.nl/bb-app of in de app-store. 

Kijk voor meer informatie op www.mijnbeestenbende.nl.

09 - Nog even een leerzame quiz  
Foto Arthur Haggenburg  archief Wijchense Omroep  

 

 

[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep Website WijWijchen.nl met aparte buurtsites... https://t.co/JPokpBhAiT
11hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Bent u een ex-werknemer van de Wijchense industrie? Wilt u weten wat de slogan betekent: De Veluwsche stoomt weer... https://t.co/WC7HiQFfgH
13hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Publiek praat mee over toekomst museum... https://t.co/OcqtRrKpxD
13hreplyretweetfavorite