WW daalt in Gelderland sterker dan landelijk

logo UWV Verdere daling verwacht

In mei is het aantal WW–uitkeringen in Gelderland met 2.040 verder afgenomen tot 44.486. Dat is 4,4% minder dan een maand eerder en 16,7% minder dan eind mei 2016. UWV verwacht dat de WW tot eind 2017 nog verder daalt.

WW Gelderland houdt gelijke lijnmet de landelijke ontwikkeling

Eind mei waren er in Gelderland 44.486 WW-uitkeringen. Dat is 4,4% minder dan een maand eerder, en 16,7% minder dan een jaar eerder. Daarmee daalt de WW in Gelderland sterker dan landelijk gemiddeld. Over heel Nederland daalde de WW in mei met -3,9% en in de afgelopen 12 maanden met 13,9%. Het WW-percentage in Gelderland van 4,2% ligt een fractie onder het landelijke gemiddelde van 4,3%.

UWV verwacht tot eind 2017 verdere daling WW

Eind mei publiceerde UWV haar Arbeidsmarktprognose 2017-2018. In deze prognose verwacht UWV dat het aantal WW-uitkeringen in alle Gelderse regio's eind 2017 lager uitkomt dan eind 2016.

Door seizoensinvloeden zijn de komende maanden verdere dalingen van het aantal WW-uitkeringen te verwachten, waarna de WW in de laatste maanden van het jaar weer iets kan toenemen. In de zomer is er namelijk meer werk in bijvoorbeeld de horeca, terwijl er in november en december minder werk is in bijvoorbeeld de bouw en landbouw.

In de prognose komt het landelijk WW-percentage eind 2017 net onder de 4% uit. Ook voor Gelderland is het beeld positief. In vier van de vijf Gelderse arbeidsmarktregio's ligt het WW-percentage eind 2017 op of onder het landelijk gemiddelde. De WW-percentages in Gelderland lopen dan uiteen tussen 2,9% in FoodValley en 4,3% in Midden-Gelderland.

[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep Website WijWijchen.nl met aparte buurtsites... https://t.co/JPokpBhAiT
11hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Bent u een ex-werknemer van de Wijchense industrie? Wilt u weten wat de slogan betekent: De Veluwsche stoomt weer... https://t.co/WC7HiQFfgH
13hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Publiek praat mee over toekomst museum... https://t.co/OcqtRrKpxD
13hreplyretweetfavorite