Familie van Dijk wint 43ste DIOSA familievoetbaltoernooi!

logo Diosa Familievoetbaltoernooi 2017  

Afgelopen zondag, 11 juni, werd voor de 43e maal het Diosa familievoetbaltoernooi georganiseerd op sportpark “de Wissen” in Balgoy. Vijftien seniorenelftallen en maar liefst twintig jeugdteams streden om de eer van beste voetbalfamilie van Balgoy, Nederasselt e.o. Winnaar van het toernooi, één van de grootste in de regio, werd uiteindelijk de familie ‘van Dijk’. In een spannende finale werd de familie Mark van Haren verslagen.

De strijd naar de finale was zwaar, niet alleen vanwege de verschillende zware tegenstanders, maar ook vanwege het warme weer. Voor de meer dan 550 toeschouwers was het vanwege dit warme weer dan weer goed toeven op de velden van DIOSA, onder het genot van een hapje en een drankje kon er gekeken worden naar attractief, maar bovenal sportief voetbal. Voor de tweede maal op rij ging de sportiviteitsprijs naar de familie ‘de Valk 2’, deze familie speelde weliswaar niet mee voor de ‘Cup met de grote oren’, maar liet zich wel van zijn sportiefste kant zien. Ook voor onze vele vrijwilligers was het een lange dag, de meeste van hen waren al vroeg aanwezig en zijn tot in de late uurtjes bezig geweest op uit toernooi uitstekend te laten verlopen. Zonder al hun inzet zou het organiseren van een toernooi van deze omvang niet mogelijk zijn.

Ook voor het jeugdtoernooi was volop belangstelling. Bij de jeugd tot 10 jaar bleek de familie ‘Klaassen 2’ de sterkste te zijn en bij de jeugd tot 15 jaar ging de familie ‘van der Heyden 1’ met de eer strijken. Ieder jaar wordt het jeugdtoernooi weer populairder, niet alleen bij de de kinderen, maar ook bij hun ouders, sommige van hen bouwen hele familiehonken langs de zijlijn! Naast een hele dag kijken naar attractief voetbal was er volop gelegenheid om zich te vermaken. De oudere jeugd kon zich uitleven op een heuse stormbaan, terwijl de jongeren zich op het luchtkussen konden wagen of zich konden laten schminken.

De prijsuitreiking werd traditioneel begeleid door de DIOSA familiemiss. Dit jaar was Paulien Thelosen - de Groot, “Miss DIOSA”. Door haar spontaniteit en enthousiasme werd de prijsuitreiking een ware happening. Nadat de champagnekurken hadden geknald en het “We are the champions” had geklonken, bleef het nog lang onrustig en bovenal oergezellig in de feesttent aan de Eindsestraat op de grens van Balgoy en Nederasselt.

Om een indruk te krijgen van deze gezellige dag zijn diverse foto’s geplaatst op de website: www.scdiosa.nl, maar natuurlijk volgend jaar allemaal zelf komen kijken.

Diosa Familievoetbaltoernooi winnaar Feest 
Foto Diosa  

 

 

[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep Website WijWijchen.nl met aparte buurtsites... https://t.co/JPokpBhAiT
11hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Bent u een ex-werknemer van de Wijchense industrie? Wilt u weten wat de slogan betekent: De Veluwsche stoomt weer... https://t.co/WC7HiQFfgH
13hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Publiek praat mee over toekomst museum... https://t.co/OcqtRrKpxD
13hreplyretweetfavorite