Zonnige Batenburgse Dag

logo Batenburgse Dag 15  En eindigt met regen

Op weg naar Batenburg over de dijk is het rustig. Er rijden aan het begin van de middag weinig fietsers en ook weinig auto's.  Aan voorzitter Gijs van Gent de vraag hoe het staat met het aantal bezoekers.

"De mensen kijken vaak op Buienradar enz. en bepalen dan of ze wel of niet op de fiets gaan. Vandaag wordt er regen verwacht en dan zie je gelijk minder fietsers. Wat betreft de drukte: de indruk bestaat dat het weer even druk is als andere jaren. De Batenburgse Dag blijft populair. Het juiste aantal bezoekers weten we pas nadat de penningmeester de balans heeft opgemaakt."

De auto kan geparkeerd worden op het daartoe bestemde weiland. Er staan weer ontzettend veel auto's.  Er heerst een gezellige drukte. De kinderen maken gebruik van de draaimolen. De band Dusty Road speelt de populaire muziek. Het stadje staat vol met kramen. Allerlei zaken kunnen gekocht worden. Spijzen en dranken zijn er in overvloed. Onderweg is er een buitje. De St. Victorkerk biedt een droge schuilplaats. Achterin de kerk en in de zijbeuken is ook een boekenverkoop.

Er is nog veel te zien. Aan het eind van de route valt de zon steeds meer weg. Zo te zien komt er een grote bui aan. Tijd om op huis aan te gaan.

De Batenburgse Dag werd voor de 40ste keer gehouden. Traditiegetrouw gaat de opbrengst naar voetbalvereniging Batavia, tennisvereniging 't Heufke en carnavalsvereniging de Stadspompers.

Batenburgse Dag 01 Batenburgse Dag 02
Batenburgse Dag 03 Batenburgse Dag 04
Batenburgse Dag 05 Batenburgse Dag 06
Batenburgse Dag 07 Batenburgse Dag 08
Batenburgse Dag 09 Batenburgse Dag 10
Batenburgse Dag 14 Batenburgse Dag 16
Batenburgse Dag 17 Batenburgse Dag 20
Batenburgse Dag 21 Batenburgse Dag 22
Batenburgse Dag 23 Batenburgse Dag 26