Stationaire motorendag in Museum De Tuut Appeltern

logo Museum de Tuut Motorenmuseum

Op deze dag worden draaiende stationaire motoren getoond. Van deze motoren drijven ook enkele een werktuig aan. 

Ook dit jaar zijn weer enkele bijzondere motoren te zien waaronder de Crossley, bouwjaar 1957 met vermogen van 73 PK en afkomstig uit Engeland en de Pollockmotor met bouwjaar 1889 uit Schotland. Dit is een zeer zeldzame motor waarvan er maar weinig gebouwd zijn. Uit deze collectie nog meer: de Baumann, bouwjaar 1900, de Slavia uit 1930, de Hoffmann uit 1896 en nog vele andere motoren. Verder is er de Rustic motor bouwjaar 1912. Dit is ook een zeldzame motor uit Frankrijk. Deze motor heeft 20 jaar in een schuur gelegen en is vorig jaar september als schrootijzer binnengekomen. Door de eigen mensen gerestaureerd tot een prachtige motor en draait nu al weer enkele maanden. 

Motorenmuseum de Tuut 01 De Pollockmotor
Foto Museum de Tuut  

Daarnaast is ook een onlangs gerestaureerde stroomgenerator te bewonderen, aangedreven door een dieselmotor fabricaat Kromhout uit 1932. Deze is in het verleden in gebruik geweest als noodstroomgenerator in een ziekenhuis in Deventer.

Die dag is ook de HGV (Historisch Gemotoriseerd Verkeer) met een stand aanwezig. Deze club verzamelt en archiveert unieke foto’s en documentatie van auto’s en vrachtauto’s die vroeger in Maas en Waal gebruikt werden voor personen- en goederenvervoer. Van elk dorp is wel historisch materiaal te zien.

Plaats: Motorenmuseum van Museum De Tuut, terrein naast het Bloemersgemaal

Datum: 20 augustus 2017

Tijd: 11.00 uur tot 16.00 uur

Motorenmuseum de Tuut 02 Kromhout diesel
Foto Museum de Tuut  
[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep WOTV programma vanaf 19 augustus. Okie Dokie TV zendt alle afleveringen van "Superheld"nogmaals uit.… https://t.co/7gn4HkOv5B
23hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Muzikale familievoorstelling "De strijd om Diamandia" https://t.co/LTTUxf2TYJ https://t.co/unt1GJbO2g