Mogelijke verontreiniging kunstgrasvelden met (autobanden)rubbergranulaat

logo Kernachtig Wijchen Schriftelijke vraag aan B&W

De Fractie van Kernachtig Wijchen in de gemeenteraad heeft over dit onderwerp vragen gesteld. De aanleiding was een televisieuitzending:

Op 11 oktober 2017 werd in de uitzending van Zembla melding gemaakt van verontreiniging van op, onder en rond kunstgrasvelden. Het betreft kunstgrasvelden waarbij op de velden rubber granulaat is gebruikt maar ook kunstgrasvelden waarbij onder de velden granulaat en stukken oude autobanden in de bodem zijn verwerkt.  Het gevolg is dat onder en rond de kunstgrasvelden zware verontreiniging met zink en lichte verontreiniging met minerale oliën en kobalt is aangetroffen. Ook blijkt dat deze verontreiniging is aangetroffen in grond- en oppervlaktewater.

Raadslid Martijn Verharen heeft een aantal vragen gesteld: Wat vindt het college van dit onderzoek? Welke acties gaat het college ondernemen? Is hier mogelijk sprake van overtreding van artikel 13 van de wet Bodembescherming?

K8W Martijn Verharen Martijn Verharen

 

 

 

[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep Opbrengst naar Ronald Mc Donald huis Nijmegen https://t.co/x1OrZU8Rw2 https://t.co/urSUbsI6OS
11hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Tips Groente-, fruit-, en tuinafvalinzameling in de winter https://t.co/9vljvWVEFj https://t.co/GFNWAQP8bC
12hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Weinig kerstactiviteiten Nijmeegs centrum https://t.co/Va7rAYB9Zz https://t.co/AGCIRaDzk7
13hreplyretweetfavorite