Sinterklaas slaat Wijchen nooit over

logo Sinterklaas Intocht 2017 Spetterend Sinterklaasfeest

Ieder jaar maakt Sinterklaas zich op voor de grote reis van Spanje naar Nederland. Maar de Sint en zijn Pieten weten dat ze na deze drukke dag altijd terecht kunnen in het prachtige en warme kasteel in Wijchen. Na een korte nachtrust worden de Goedheiligman en zijn gevolg hartelijk welkom geheten door de Wijchense kinderen. De aankomst in ons koude kikkerlandje is voor de Goedheiligman altijd een heel spannend moment. Dit jaar staat zondag 19 november al met vette letters geschreven in de agenda van de kindervriend.

De afgelopen jaren kende de Sint maar een korte nachtrust en moesten we hem een paar keer wakker maken omdat er al veel kinderen bij het kasteel te wachten stonden. Drie jaar geleden was de Sint zoek en het bleek dat hij met een Tuk Tuk was weggegaan voor een ziekenbezoek. Een jaar later was de Sint toe aan een nieuw behang in zijn tijdelijke kasteel in Wijchen.  Vorig jaar waren twee pieten verliefd en gingen trouwen. Wat gaat er dit jaar gebeuren?

Dit jaar doen de pieten een beetje raar. De pieten zijn niet fit! Ze slapen veel, als dit zo door gaat komen de pakjes nooit op tijd in Nederland! Sinterklaas maak zich grote zorgen en is daardoor een beetje gespannen. Tijd om hem goed te verzorgen. Dit jaar heeft Sinterklaas van de organisatie een cadeautje aangeboden gekregen om na een lange reis vanuit Spanje en de intocht van Dokkum eerst even te relaxen met een lekker ‘fris op’ drankje, alvorens hij de Wijchense kinderen zal toe spreken. 

Programma

Dit jaar zal theaterschool Hakoena i.s.m. stichting WijchenIS weer die taak op zich nemen om er een spetterend Sinterklaasfeest van te maken. De Sint zal om 13:00 uur zijn entree maken en verwelkomd worden door Rinus de reporter en de burgemeester van Wijchen. Daarna zal de Sint met zeker 45 pieten, onder muzikale begeleiding van ’t Kapelleke, een rondje maken door het centrum van Wijchen. Een aantal Pieten zullen van 14.30 – 16.00 uur gymoefeningen gaan doen tijdens de Pietendisco in Sterrebosch. Sint gaat na zijn rondje door het dorp terug naar het kasteel waar van 15:00 -16:00 uur een Meet & Greet met de Sint zal zijn.  De pieten gaan na de disco en de Meet & Greet naar het Pietenhuis, dat gevestigd is in de bibliotheek van Wijchen, en zullen daar de komende weken verblijven.

De organisatie stopt veel tijd in het organiseren van de intocht. Gelukkig kan men terugvallen op de vrijwilligers van theaterschool Hakoena en WijchenIs om er een onvergetelijk feest van te maken.  Als organisatie vinden wij het belangrijk dat het Sinterklaasfeest ook echt het Sinterklaasfeest blijft en dat de focus pas daarna overgaat op de Kerstman. Als we al die blijde gezichten zien van de kinderen, dan weten we waar we het voor doen en dat het erg leeft bij deze doelgroep. De interactie met de Sint en de Pieten is geweldig. Dat moeten we toch koesteren? We hebben er nu alweer veel zin in! En een ding staat vast: ‘regen of geen regen’, het gaat door! 13:00 uur beginnen we!, aldus Koen Logtens (Hakoena) en Stichting WijchenIS Promotie.

Meer informatie over de intocht staat op  www.sintinwijchen.nl  en facebook sintinwijchen

Intocht Sinterklaas promo  
[advertentie]