Reactie wethouder over persbericht Oosterpark

logo Gemeente Wijchen 2017 a Herinrichting 

De heer Theo Hesen heeft vandaag een  persbericht verspreid naar diverse redacties waarin hij bezwaar maakt tegen de plannen van het college van Wijchen voor de herinrichting van het Oosterpark in Wijchen. In het persbericht wordt de integriteit van een onafhankelijk adviesbureau en de integriteit van verantwoordelijk wethouder Loermans in twijfel getrokken. Aanleiding voor de wethouder om kort op de  inhoud van dit persbericht te reageren. Hieronder leest u zijn reactie:

“De herinrichting van het  Oosterpark is bedoeld voor alle inwoners die er gebruik van maken. Natuurlijk houden we daarbij rekening met de dieren en de natuur, met name met de dassen die in het gebied leven. Vandaar dat er een effectenonderzoek heeft plaatsgevonden door een deskundig en onafhankelijk onderzoeksbureau. De heer Hesen stelt nu in zijn persbericht dat de ‘wethouder goedkeuring koopt’ voor de plannen voor het Oosterpark. Dat vind ik een zeer ongepaste bewering omdat  mijn integriteit en die van het college daarmee in twijfel wordt getrokken. Als college hebben wij  een onafhankelijk en deskundig bureau effectenonderzoek laten verrichten. De conclusies van dit onafhankelijke bureau zijn verwerkt in het plan dat wij als college binnenkort voorleggen aan de gemeenteraad. Wij hebben geen reden om aan het professionele advies van het onderzoeksbureau te twijfelen.  En  kunnen ons dan ook absoluut niet vinden in de bewering dat ik als wethouder een goedkeuring zou ‘kopen’.”

Paul Loermans

wethouder openbare werken

Wethouder Loermans  
[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep Opbrengst naar Ronald Mc Donald huis Nijmegen https://t.co/x1OrZU8Rw2 https://t.co/urSUbsI6OS
11hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Tips Groente-, fruit-, en tuinafvalinzameling in de winter https://t.co/9vljvWVEFj https://t.co/GFNWAQP8bC
12hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Weinig kerstactiviteiten Nijmeegs centrum https://t.co/Va7rAYB9Zz https://t.co/AGCIRaDzk7
12hreplyretweetfavorite