De Bastei: op zoek naar wintervogels

logo de Bastei Veel te ontdekken

Ben je tussen de 8 en 12 jaar? En vind je het leuk om vogels te spotten? Ga dan op woensdagmiddag 17 januari mee met een spannende ontdekkingstocht in de Ooijpolder. Deze activiteit wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen en De Bastei in het kader van het WaalWoeMi-programma.

Wat doen vogels eigenlijk in de winter? Hoe houden ze dat vol? Veel vogels vertrekken in de herfst naar het warme zuiden. Maar er blijven ook vogels hier en er komen vogels bij vanuit het noorden.

Kun jij op een tak slapen? En als je wakker wordt, hoe voelt het om je veren op te schudden? Als je goed luistert kun je leren begrijpen wat vogels tegen elkaar zeggen. Horen we een alarmroep of gewoon gezellig geklets? Waarvoor moeten vogels oppassen? Deze middag ontdek je het!

Het is leuk om vogels te leren herkennen. Dat valt niet altijd mee. Ze zitten vaak ver weg en vliegen op als je in de buurt komt. Juist dan moet je goed kijken! Aan hun manier van opvliegen kun je veel zien. Ook zie je soms een vogel die in de lucht blijft hangen om dan ineens neer te duiken. Om ons te helpen vogels te herkennen nemen we een paar verrekijkers mee.

Er is veel te ontdekken in de vogelwereld! We gaan een flink stuk polder bekijken vanaf de dijk. Aan de ene kant van de dijk de Stadswaard, aan de andere kant het grasland van de polder. We zullen vast ook vogels zien op het stromende water van het Meertje. Behalve de vogels is er alle tijd om andere dingen van de natuur te beleven.

Startpunt en aanmelding:

Deze ontdekkingstocht begint om 14.30 uur bij het Hollands-Duits Gemaal aan de Dijkgraaf van Wijckweg 4 in Nijmegen. De activiteit duurt ongeveer twee uur. Reserveren is verplicht, dat kan telefonisch: 024-3297070 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname kost € 3,00. Vrienden van De Bastei en het IVN betalen € 1,50.

Onder de naam WaalWoeMi organiseren De Bastei, Dijkmagazijn Beuningen en Bezoekerscentrum De Grote Rivieren het hele jaar door buitenactiviteiten in het rivierengebied in en rond Nijmegen voor kinderen en jongeren.

Kijk voor meer informatie op www.debastei.nl.

De Bastei Wintervogels Wintervogels
fotograaf: Peter Eekelder  
[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep Concert Muziekkring Wijchen: het Haydn Jeugd Strijkorkest met vioolsoliste Azra Rustempašić https://t.co/RtLe5IR2hM https://t.co/zCP1NaFEsR
12hreplyretweetfavorite
14hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Ondergrondse containers centrum Nijmegen https://t.co/vxJsG3GhiI https://t.co/3vyF8C4Qbz
14hreplyretweetfavorite