Het Gelders Orkest viert honderdste geboortejaar Leonard Bernstein

logo Het Gelders Orkest 2017 Amerikaans programma

Liza Ferschtman brengt ode aan de liefde met Serenade 

2018 is Bernsteinjaar! Het Gelders Orkest en Liza Ferschtman eren de grote Amerikaanse componist rondom zijn honderdste geboortedag met een speciaal Amerikaans programma. Liza Ferschtman speelt Bernsteins bezielde Serenade. Deze ode aan de liefde wordt beschouwd als een van zijn mooiste klassieke werken. Daarnaast hoort u werken van Gershwin, Ives en Copland. Dit Amerikaanse programma speelt van donderdag 18 januari t/m zaterdag 3 februari in Amsterdam, Arnhem, Utrecht, Wilhelmshaven (Duitsland), Nijmegen en Doetinchem.

All American programma

Ook op het programma staan werken van een andere Amerikaanse grootmeester die graag 'grensverleggend' componeerde: George Gershwin. Naast zijn spetterende Cuban Overture hoort u in An American in Paris zijn impressies van de lichtstad. Straat- en cafégeluiden, doorspekt met heimwee na het nuttigen van - misschien een paar te veel - Franse aperitiefjes. Amerika is opnieuw aanwezig in de onbeantwoorde vraag van non-conformist Charles Ives die tonale strijkers laat converseren met rebelse blazers. Het programma is áf met de Billy the Kid Suite van 'grand old man' Aaron Copland. Christian Vásquez, de Zuid-Amerikaanse vaste gastdirigent van Het Gelders Orkest, neemt bevlogen de leiding in dit 'all American' programma.  

Kaarten voor dit concert bestelt u op www.hetgeldersorkest.nl

Concertgegevens

Christian Vásquez dirigent. Liza Ferschtman viool                 

George Gershwin Cuban Overture (Rhumba)

Leonard Bernstein - Serenade (After Plato's Symposium)

Charles Ives - Unanswered Question

Aaron Copland - Billy the Kid Suite

George Gershwin - An American in Paris

 HGO Liza Ferschtman Liza Ferschtman brengt ode aan de liefde met Serenade 
Foto Marco Borggreve  
[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep Concert Muziekkring Wijchen: het Haydn Jeugd Strijkorkest met vioolsoliste Azra Rustempašić https://t.co/RtLe5IR2hM https://t.co/zCP1NaFEsR
12hreplyretweetfavorite
14hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Ondergrondse containers centrum Nijmegen https://t.co/vxJsG3GhiI https://t.co/3vyF8C4Qbz
14hreplyretweetfavorite