Uitstel omgekeerd inzamelen

logo Gemeente Wijchen 2017 a Er verandert niets

De gemeente Wijchen gaat in 2018 niet starten met het omgekeerd inzamelen van restafval. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Dat betekent dus dat er in 2018 voor inwoners niets verandert. De grijze restafvalcontainer en de zakken voor plastic afval blijven gewoon bestaan.

Aanleiding voor het collegebesluit zijn de twijfel en de zorgen die veel inwoners hebben geuit tijdens informatieavonden en op social media. Het college vindt daarom dat het eerder genomen besluit van de gemeenteraad over de invoering van omgekeerd inzamelen voorlopig niet kan worden uitgevoerd. “Het zou erg vreemd zijn als we als college en raad toch door zouden gaan”, meldt wethouder Titus Burgers van duurzaamheid. “Ook hier geldt: bij twijfel niet inhalen”, aldus de wethouder.

Nieuw voorstel raad

De gemeenteraad vergadert binnenkort opnieuw over het onderwerp. Een aantal politieke partijen komt met een nieuw voorstel waarin naar verwachting gepleit wordt voor meer onderzoek. Het college wacht de discussie in de raad af voordat het een standpunt inneemt.

Zienswijzen inwoners

De 133 inwoners die onlangs een officiële zienswijze bij de gemeente hebben ingediend over het omgekeerd inzamelen, krijgen een brief van de gemeente. In de brief staat dat de gemeente de behandeling van hun zienswijze gaat uitstellen.

 

Gemeente Wijchen Omgekeerd inzamelen  
Foto Joop Ninaber    archief Wijchense Omroep  

 

[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep De Uitdaging in Theater ’t Mozaïek https://t.co/zce8ozVc14 https://t.co/oE5p7Efkjg
7hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Film in De Schakel: “Manchester by the sea” https://t.co/guKvvRs9Kl https://t.co/7zyvtCsDLo
7hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Live on stage dit jaar met 35 bands on stage èn Torre Florim van De Staat! https://t.co/L5qYB5cJsl https://t.co/Sr0I82yQQw
9hreplyretweetfavorite