Ga mee spoorzoeken op de Stuwwal

logo de Bastei Maandelijkse ontdekkingstocht
Ga jij mee de stuwwal ontdekken? Als je tussen 8 en 12 jaar oud bent, kun je op woensdagmiddag 14 februari struinen over de heuvels en dalen van de prachtige oeroude stuwwal van Nijmegen, waar de Romeinen nog over hebben gelopen. De Bastei en IVN Rijk van Nijmegen organiseren deze activiteit in het kader van de maandelijkse ontdekkingstochten.

 

Samen beklimmen we die enorme berg zand en stenen. Is die daar altijd geweest? We zien hoe het water sporen heeft gemaakt in de zachte aarde. In de winter kun je extra goed zien hoe de bomen groeien. Zie jij wat het verschil is tussen het bos beneden en het hoogste bos? Kun je een boom herkennen nu er nog geen blaadjes aan zitten? En lukt om ook met je ogen dicht een boom te herkennen? Dat blijkt helemaal niet zo moeilijk! Door de storm zijn enkele bomen omgewaaid. Leuk voor ons, want nu kunnen we ze extra goed bekijken. 

In het bos leven allerlei wilde dieren. Ze zijn schuw en houden zich verborgen. Met een beetje geluk vinden we hun sporen. We vinden dassenharen, want de dassen zijn hier heel actief. Ze kruipen onder het prikkeldraad door en dat is soms erg krap. We zien ook andere haarsporen (hond, hazen, paarden, wild zwijn) en na deze middag weet je ze van elkaar te onderscheiden. Het is altijd weer een verrassing wat we ontdekken. Misschien zien we de eerste voorjaarsbloeiers. Neem dus een zakje mee voor die prachtige steentjes of andere bijzonderheden om mee naar huis te kunnen nemen. 

We maken een lekkere wandeling op de stuwwal, in het bos, langs weilanden met prachtige vergezichten op Persingen, het kleinste dorp van Nederland. 

Praktische informatie:

Deze leuke en leerzame ontdekkingstocht duurt ongeveer twee uur. De tocht start om 14.30 uur bij de slagboom van het Geldersch Landschap ter hoogte van de Rozet aan de Rijksstraatweg 92a in Beek-Ubbergen. Wil jij ook meedoen? Schrijf je dan in bij De Bastei: telefoon 024-3297070 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname kost € 3,00. Vrienden van het IVN en De Bastei betalen € 1,50. Er kunnen maximaal 30 kinderen mee, dus geef je snel op! Trek stevige schoenen aan, want je moet klimmen en dalen. Verder eventueel regenkleding en natuurlijk warme kleren. Onderweg krijg je van ons iets warms te drinken.

Kijk voor meer informatie op www.debastei.nl of www.ivn-nijmegen.nl.

De Bastei Judasoor Judasoor
Foto Ans Schriever  

 

[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep De Uitdaging in Theater ’t Mozaïek https://t.co/zce8ozVc14 https://t.co/oE5p7Efkjg
7hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Film in De Schakel: “Manchester by the sea” https://t.co/guKvvRs9Kl https://t.co/7zyvtCsDLo
7hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Live on stage dit jaar met 35 bands on stage èn Torre Florim van De Staat! https://t.co/L5qYB5cJsl https://t.co/Sr0I82yQQw
9hreplyretweetfavorite