Politiechef trots op Beuningse meisje

logo Politie 2 Briefwisseling

De hoogste baas bij de politie, Erik Akerboom, heeft woensdag lesgegeven op basisschool de Triangel in Beuningen. Aanleiding was een briefwisseling met de 10-jarige Roos-Anne Meijerink.

Het meisje schreef Akerboom in september een brief. Ze was tijdens een fietsritje met haar vader aangesproken door agenten. De jonge Beuningse snapte er niets van: haar vader had gezegd dat de politie 'je beste vriend is' en nu praatte die 'beste vriend' heel boos.

Roos-Anne tikte een mailtje en stuurde die naar de politie. Ze had nooit verwacht dat de korpschef zelf een handgeschreven brief terug zou sturen. Akerboom nam de tijd om veel uit te leggen over de politie en waarom de agenten vaak aardig zijn, maar soms ook moeten optreden met geweld. 'Wij worden 2,5 miljoen keer per jaar gevraagd om te komen. Het leeuwendeel van al die aanvragen en incidenten die lossen we op met de mond en in het uiterste geval met de wapens', zegt Akerboom.

Roos-Anne en haar klasgenoten hadden niet verwacht dat de hoogste baas zelf naar de Triangel zou komen. Veel leerlingen hadden vragen voor de korpschef. Maar de meeste indruk maakte politiehond in opleiding Bumper.

Via mediapartner Omroep Gelderland

2018 0208 Mediapatners Beuningen Politie vriend