IkPas; Zet je alcoholgebruik op pauze

logo IKPAS Positieve effecten

Vanaf 14 februari zetten veel Nederlanders hun alcoholgebruik op pauze. Ook in Wijchen betekent dit dat veel mensen 30 of 40 dagen geen alcohol drinken. Tijdelijk je alcoholgebruik op pauze zetten maakt je bewust van je eigen alcoholgebruik. Ook leidt de actie ertoe dat deelnemers op langere termijn minder alcohol drinken. 

Ambassadeurs Wijchen

IKPAS Sport In Wijchen nemen heel veel bekende Wijchenaren het voortouw in deze actie. Uit de sport: Remko Bicentini, Theo Borsten, Piet Derks en Ber van Haren 

In Wijchen nemen heel veel bekende Wijchenaren het voortouw in deze actie. Het zijn mensen vanuit de politiek, sport, horeca, bedrijfsleven en de zorg. Ze doen mee en roepen u op ook mee te doen en u aan te melden op www.ikpas.nl

De Wijchense ambassadeurs zijn onder ander: Hans Verheijen (Burgemeester), Rob Engels (Wethouder), Hans Vos (gebiedsdirecteur ZZG), Zainab Osman (raadslid en verzorgende ZZG), Piet Derks (Combinatiefunctionaris Sportservice Wijchen), Remko Bicentini (Wijchense voetballer en bondscoach Curaçao) Joop de Vette (huisarts), Geert Sanders (Sterrebosch), Piet Philipsen (centrummanagement Wijchen), Marlien Joosse (Adjunct directeur de Eerste Stap), Anja Kaashoek (Directeur bibliotheek), Renate Loermans (raadslid).

Wat levert IkPas op?

In afgelopen jaren merkten deelnemers van IkPas positieve effecten van een maand niet drinken. Zo voelde meer dan de helft van de deelnemers zich fitter, sliep 40% beter, 20% viel af en 38% heeft geld bespaard. Ruim 65% van de deelnemers is zich bewuster geworden van de rol die alcohol in hun leven speelt, 43.5% heeft het gevoel een gewoonte te hebben doorbroken en 43.7% kan beter nee zeggen tegen alcohol.

IKPAS Vitaal Deelnemers van IkPas merkten positieve effecten van een maand niet drinken. 

Tineke van de Goor, Zainab Osman, Joop de Vette, Hans Bussink, Marlien Joosse, Astrid Hoogerbrugge, Hester Gerritsen, Marjan Dikken

IkPas 2018

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie, die wordt georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

IkPas is de Nederlandse vertaling van campagnes die ook in veel andere landen wordt gehouden: Dry January in Engeland, Tournee Minerale in België en OcSober in Australië. Allen hebben ze een soortgelijke insteek: een fris begin van het nieuwe jaar en de uitdaging met jezelf aangaan. Onder de paraplu van IkPas voeren gemeenten, GGD’s, Verslavingszorg en een groeiend aantal bedrijven door het hele land de actie lokaal en regionaal uit.

Doet u ook mee?

Op 14 februari 2018 start de 40 dagen actie, die gelijkloopt met de traditionele vastentijd en duurt tot en met 25 maart. Van 1 maart tot en met 30 maart 2018 vindt de 30 dagen versie plaats. Iedereen die ook mee wil doen en de voordelen zelf wil ervaren kan zich aanmelden via de websitewww.ikpas.nl.

Bedrijven kunnen zich ook aanmelden via www.IkPas.nl/bedrijven.

Wijchenaren kunnen vanaf 14 februari een IkPas polsbandje ophalen in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen.

Volg ook de Facebookpagina van Ikpas Wijchen en deel het bericht dat u meedoet. https://www.facebook.com/ikpaswijchen2018/

IKPAS Gezamenlijk

Quotes deelnemers IkPas Wijchen 2018:

“Vorig jaar deed ik voor het eerst mee met Ik Pas en werd me ervan bewust dat ik, ondanks mijn matige gebruik, toch vaker een glaasje wijn nuttigde dan ik dacht. Doordeweeks een etentje met vrienden, of na een filmpje in de bioscoop. Hoe automatisch doe je dat?

Daarom doe ik dit jaar weer mee, nu als ambassadeur. Die 40 dagen zonder alcohol zijn voor mij geen probleem en ik wil graag uitdragen dat je ook zónder kunt genieten of iets vieren!” Nicolette  Broekhuisen, Gezondheidsmakelaar GGD voor o.a. Wijchen

Dorien van den Bos (fractievoorzitter) doet mee met IkPas omdat: “ik merk dat veel mensen het blijkbaar heel gewoon vinden om regelmatig alcohol te nuttigen. Maar dat is niet zo, het breekt je hersencellen af!”