Het kan anders: een leven lang fit

logo Bibliotheek Wijchen Vitaal

Op donderdag 8 februari werd in de Bibliotheek een workshop gegeven met als titel "Een leven lang fit!". Dit past helemaal bij het beleid van de Bibliotheek voor de komende 4 jaar, aldus Judith Nagtegaal van de Bibliotheek. De veranderingen in functies en dienstverlening zorgen voor een nog betere integratie in Wijchen.

[Zie https://www.bibliotheek-wijchen.nl/beleidsplan-2017-2020.pdf voor meer details over het beleidsplan van de bibliotheek.]

Over de workshop, of eigenlijk 4 workshops die gegeven werden... De aanwezigen konden deelnemen aan 4 verschillende workshops, die elk 20 a 25 minuten duurde. 
Fenny van de Bovenkamp (Vitaalcoach) liet mensen ervaren dat het ook anders kan. In deze workshop leerde ze dat je moet accepteren wat buiten je macht ligt en doen wat je echt belangrijk vindt. 
Een andere workshop ging over gevoel. Thom May (Fysiotherapeut) vertelde waarom buikpijn van verliefdheid een fijn gevoel en ‘gewone’ buikpijn niet. Is alles wat je ziet en voelt in je lichaam wel waar? In deze workshop werd verteld hoe je je manier van denken invloed heeft op je fysieke gesteldheid.

Marian Nillesen (Praktijkverpleegkundige) vertelde over de Blue Zones: plekken in de wereld waar mensen uitzonderlijk oud worden en vitaal blijven, waar mensen op een specifieke manier in het leven staan. In deze workshop leer je wat deze mensen doen om volop in het leven te staan.

De vierde workshop werd gegeven door Connie Visser (Diëtiste). Ze legde uit dat je vitaler kan blijven door bewust en gezond te eten. Er bestaan zoveel voedingshypes en op het internet staat zoveel onzin over voeding. In deze workshop werd uitleg gedaan met praktische tips over wat voeding en drinken voor uw gezondheid kan betekenen.

Veel mensen denken dat alleen voeding en beweging de sleutels zijn richting een gezond en vitaal leven. Maar deze workshops lieten zien, dat er meer is dat u kunt doen! Aan het eind van deze energieke avond konden de gasten naar huis met praktische tips uit alle vier de workshops, om die de volgende morgen zelf bij te laten dragen aan hun eigen vitaliteit. Tijdens de workshops werd voor verfrissende hapjes en drankje gezorgd.

De workshop was goed bezocht en toonde eens te meer dat de Bibliotheek een erg geschikte ruimte is, om dit soort activiteiten te ontplooien.

Een leven lang fit 01 Een leven lang fit 02
Een leven lang fit 03 Een leven lang fit 04
Een leven lang fit 05 Een leven lang fit 06
Een leven lang fit 07 Een leven lang fit 08
Een leven lang fit 09 Een leven lang fit 10
Een leven lang fit 11 Een leven lang fit 12
Een leven lang fit 13 Een leven lang fit 14
[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep WOFM "Wijchen Centraal" op zondag 27 mei van 12,00 uur tot 13.00 uur met de volgende onderwerpen:… https://t.co/CWL7osPF0C
1hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Gemeentenieuws: hoe denkt u over ons? https://t.co/VpfDTHnTmr https://t.co/CmCXeeaFao
24hreplyretweetfavorite