Maaswaal College en techniek: Girlsday

logo Maaswaal College Bedrijven

Girlsday

Op donderdag 12 april neemt het Maaswaal College deel aan Girlsday: een landelijk evenement om meisjes kennis te laten maken met techniek. Rondkijken bij bedrijven en kennismaken met beroepen waaraan veel meisjes nog nooit hebben gedacht, dat staat centraal tijdens Girlsday. Onze ambitie gaat verder. Het Maaswaal college wil al onze 2e jaars leerlingen (zowel meisjes als jongens) kennis laten maken met techniek.

Op zoek naar bedrijven op het gebied van bèta, techniek of ICT.

Wij zijn op zoek naar bedrijven die hieraan mee willen werken om meisjes (en ook jongens) te interesseren voor dit vakgebied. Wat verwachten wij van u? Veel is daar niet voor nodig. In ongeveer 2 a 3 uurtjes worden onze leerlingen (in een groepje van bijvoorbeeld 20 leerlingen, afhankelijk van uw wens) rondgeleid door uw bedrijf en misschien kunnen ze nog een kleine activiteit doen. Wij willen onze leerlingen graag kennis laten maken met de verschillende beroepen binnen uw bedrijf. Over de opzet van deze activiteit kunnen we altijd nog eens brainstormen.

Interesse?

Wij zijn op zoek naar bedrijven die op donderdag 12 april a.s. bereid zijn om een groepje leerlingen te ontvangen. Heeft u nog vragen over deze activiteit? Zou uw bedrijf hieraan mee willen werken? Neem gerust contact met ons op.

Maaswaal College 01 Maaswaal College en techniek: Girlsday 
Foto Joop Ninaber    archief Wijchense Omroep