CDA Wijchen: Kasteel: oude glorie terug!

logo CDA Wijchen Parkachtige boulevard

Het oude gemeentekantoor wordt binnenkort gesloopt. Dan komt een prachtige ruimte vrij. Het CDA Wijchen wil hier een parkachtige boulevard naar het Meer realiseren. Door geen grote bebouwing terug te plaatsen ontstaat vrij zicht op het Kasteel. Zoals dit vroeger ook was. De oude glorie komt daarmee terug!

Het CDA Wijchen wil de huidige parkeerplaats ondergronds brengen waardoor een vrije ruimte ontstaat die groen ingericht kan worden. Het vrijkomen van deze unieke locatie biedt de mogelijkheid een wandelboulevard te creëren tussen de Molen, het Kasteel, het Centrum, de Oostflank en het Wijchens Meer. Zo verbindt het CDA Wijchen met haar idee deze mooie, historische plekken in het centrum van Wijchen met elkaar.

CDA Wijchen Jan Peters Sengers “Dit plan is een belangrijk speerpunt in ons verkiezingsprogramma”, aldus Jan Peters Sengers, centrumbewoner en nummer 3 op de CDA-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen.
Elainefotografie  

Jan vervolgt: “Wij hebben dit ook laten visualiseren in een plaatje waarin ons plan is afgebeeld. Hiermee is in één oogopslag duidelijk welke elementen volgens ons terug moeten komen op deze prachtige locatie. Zo krijgt de omgeving de allure die het verdient.”

CDA Wijchen kasteel