Olympia's Tour door West Maas en Waal

logo Gemeente West Maas en Waal Waaieretappe
De finale van de slotetappe van wielerronde Olympia's Tour wordt in september gereden in West Maas en Waal. Het gaat om de laatste 40 km en finish, waarbij alle dorpen in de gemeente worden aangedaan. Ook de eindhuldiging van de winnaars is uiteraard in West Maas en Waal.
 
De 66ste editie van Olympia's Tour, de oudste etappewedstrijd van Nederland, vindt plaats van 11 tot en met 16 september. De ronde is bedoeld voor renners onder 23 jaar. De beste talenten van ons land nemen het op tegen de grootste talenten uit de hele wereld.  
 
Hoe de etappe door West Maas en Waal eruit komt te zien, is nog niet bekend. Het parcours wordt bepaald in overleg tussen gemeente en de organisatie van Olympia's Tour. Waarschijnlijk rijden de renners drie keer een grote ronde door West Maas en Waal. Daarnaast rijden ze ook nog een aantal kleine ronden bij de finishplaats.
 
De organisatie zegt er bewust voor te hebben gekozen om de Tour af te sluiten met echte Nederlandse waaieretappe. De smalle dijken en het open karakter van het landschap lenen zich daar goed voor.    
 
Via onze mediapartner RTV Totaal
 
2018 0312 Mediapartners W M en Waal olympia tour  

 

[advertentie]

#wijchenseomroep