Beuningen gaat afval controleren

logo Beuningen Een ruime voldoende

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 inwoners van de gemeente Beuningen geen restafval aanbiedt. Toezichthouders gaan voortaan controles uitvoeren bij deze zogeheten nul-aanbieders. Steekproefsgewijs wordt vooral het plastic+ van de nul-aanbieders gecontroleerd.

Dat blijkt uit de "Eindevaluatie omgekeerd inzamelen" die dinsdag bekend is gemaakt. Volgens de gemeente komt uit het onderzoek naar voren dat er geen duidelijke doelgroep is aan te wijzen wat betreft de nul-aanbieders. Zij wonen in de hele gemeente. Ook in andere gemeenten met een vergelijkbaar inzamelsysteem is zo'n 15 á 20 procent nul-aanbieder. In de openbare prullenbakken en blikvangers wordt wat meer huisvuil aangetroffen dan vroeger, zo stelt het college van B&W. Dit leidt echter niet tot problematische situaties. Bij sommige ondergrondse containers wordt weleens afval achtergelaten, maar over het algemeen blijven deze locaties netjes.  

Het college erkent dat er bij de invoering van het omgekeerd inzamelen kritiek en weerstand was bij de inwoners. Maar nu komen er nauwelijks nog klachten binnen. Uit klanttevredenheidsonderzoek van de Dar blijkt dat de inwoners het omgekeerd inzamelen een ruime voldoende geven, zo benadrukt het college.  

2018 0410 Mediapartners Beuningen Afvalcontrole  
Foto: Foto Twitter  

 

 

[advertentie]