Gemeentenieuws: meer subsidie voor VvE’s

logo Gemeente Wijchen 2017 a Isolatiemaatregelen

Verenigingen van Eigenaren (VvE's) kunnen meer geld krijgen voor energiebesparende maatregelen. De subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis van de Rijksoverheid is per 4 april verdubbeld tot 12 miljoen euro. Verder kunnen VvE’s langer de tijd nemen voor de uitvoering van de maatregelen. Zij mogen hier nu vijf jaar over doen. Op www.rvo.nl/subsidies-regelingen kunt u meer informatie over deze subsidie vinden.

Isolatiemaatregelen

Wanneer VvE’s twee of meer isolatiemaatregelen uitvoeren, dan kunnen zij subsidie aanvragen. Behalve isolatiemaatregelen zijn er ook nog andere maatregelen mogelijk. U kunt hierbij denken aan energiedisplays en slimme thermostaten. Verder kunnen VvE’s een bijdrage krijgen voor het aanvragen van een energieadvies. Ook als ze het advies niet uitvoeren. Samen met de subsidieregeling voor duurzame warmte (ISDE) kunnen VvE’s hun panden goed aanpakken. Behalve isoleren kunnen zij bijvoorbeeld ook bekijken of het pand al zonder gasaansluiting kan.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Kom dan langs bij Loket Duurzaam Wonen Plus. De medewerkers vindt u op donderdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur in het Huis van de gemeente, Kasteellaan 27. U kunt ook in een andere gemeente terecht als dat u beter uitkomt. Kijk op www.duurzaamwonenplus.nl voor de openingstijden in de andere gemeenten. U kunt uw vraag ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen.

Gemeentenieuws Loket Duurzaam wonen 2018  
[advertentie]