Gelderse commissaris stopt volgend jaar

logo CvdK Clemens Conielje Commissaris van de Koning in Gelderland sinds 2005

Clemens Cornielje stopt 1 februari volgend jaar als commissaris van de Koning in Gelderland. Dat heeft Cornielje woensdagochtend aan de Gelderse Statenleden meegedeeld.

Hij bekleedt het ambt in Gelderland sinds 31 augustus 2005. Daarmee is Cornielje al ruim vier jaar de langstzittende commissaris van de Koning in Nederland. "Door mijn vertrek nu aan te kondigen, kunnen Provinciale Staten samen met de minister van Binnenlandse Zaken op zoek naar een geschikte kandidaat, die op 1 februari 2019 aan de slag kan," aldus de commissaris.

Hij wijst er op dat er op 21 maart 2019 verkiezingen zijn voor de Provinciale Staten. "De nieuwe commissaris van de Koning kan dan samen met de Staten en het nieuw te vormen college van Gedeputeerde Staten aan de volgende bestuursperiode beginnen," zegt Cornielje.

Cornielje, die in juni 60 jaar wordt en inmiddels 38 jaar heeft gewerkt, ambieert geen vaste full-time kroonbenoemde functie meer. Wel heeft hij zijn partij, de VVD, laten weten beschikbaar te zijn voor het lidmaatschap van de Eerste Kamer. Dat is een deeltijdfunctie. Ondanks een ernstige ziekte (kanker) is Cornielje door blijven werken.  

2018 0411 Mediapartners Clemens Cornielje stopt  
[advertentie]