Grootste schoolsportcompetitie van Nederland regio Nijmegen

logo Olympic Moves 2016 Zaalvoetbal in Wijchen
Ruim 2000 enthousiaste scholieren gaan op 18 april de uitdaging aan voor een plek in de finale van Olympic Moves. Maaswaal College, Veenseweg Wijchen doet mee.
 
Olympic Moves is van groot belang voor de schoolsport in Nederland, want 8 op de 10 Nederlandse kinderen op de basisschool doet aan sport, maar eenmaal op het voorgezet onderwijs stopt een aanzienlijk deel met sporten. Het doel van Olympic Moves is om scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennis te laten maken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven.
 
In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen scholieren zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Sport binnen de schoolomgeving levert jongeren 'skills for life' op - zoals samenwerken en omgaan met winnen en verlies. Vaardigheden die nodig zijn voor een veerkrachtige jonge generatie.
 
Nijmegen
Nijmegen is één van de 11 grote regionale finales van Olympic Moves. Op 18 april gaan maar liefst 40 middelbare scholen uit de regio de uitdaging met elkaar aan in 4 verschillende sporten, namelijk zaalvoetbal, volleybal, floorball en veldloop. De winnende teams mogen op 8 juni 2018 naar de landelijke finale 'Olympic Moves The School Final' die dit jaar voor het eerst op Papendal plaatsvindt. Het belooft een spannende en vooral leuke dag te worden! De organisatie is in handen van studenten Sport, Gezondheid & Management en Lichamelijke Opvoeding van de Hogeschool Arnhem Nijmegen.
 
Olympic Sport- en Evenementen Centrum Wijchen: zaalvoetbal. Nieuweweg 203, 6603 BA Wijchen
Olympic Moves zaalvoetbal screenshot Fragment uit de film Olympic Moves Regionale finales 2017
 
[advertentie]