Studio de Streek: "Overheid moet ingrijpen in huizenmarkt"

logo RN7 Geen doorstroming

De overheid moet ingrijpen in de huizenmarkt en ervoor zorgen dat er veel meer woningen worden gebouwd. Er is vooral een enorm gebrek aan huurwoningen van 700 tot 950 euro huur. Daardoor is 
er in Nijmegen en omliggende regio geen doorstroming op de huizenmarkt.

Dat zei Kees van Kampen, directeur van woningcorporatie Woongenoot, afgelopen zondag op de radio in de actualiteitenrubriek Studio de Streek van RN7, de streekomroep. Hij schetste een somber beeld van de huizenmarkt in Nijmegen en naaste regio. Door de grote schaarste aan beschikbare woningen lopen de huizenprijzen steeds verder op. Het zijn vooral starters die nauwelijks nog aan de bak komen, aldus Van Kampen, die ook voorzitter is van het platform van Nijmeegse woningcorporaties.

Door de jarenlange crisis op de huizenmarkt zijn veel aannemers, bouwbedrijven en toeleveranciers failliet gegaan. Bovendien hebben veel bouwvakkers een ander beroep gekozen. Nu is er dus een tekort aan vakbekwame mensen en een gebrek aan voldoende bouwmaterialen, zegt Van Kampen. Het bouwen van woningen wordt daardoor steeds duurder. De overheid heeft volgens Van Kampen geen andere keuze dan de regierol oppakken wat betreft de huizenmarkt.   

Via mediapartner RN7

2018 0417 Mediapartners Nijmegen huizenmarkt  
[advertentie]