Lintjesregen in Wijchen

logo Gemeente Wijchen 2017 a Vijf onderscheidingen

Donderdag 26 april heeft burgemeester H. Verheijen vijf Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Hij reikte de onderscheidingen uit aan mevrouw J.G.M. Kloosterman, mevrouw G.M.A. Jansen-Kersten, de heer C.G.J. Loeffen, de heer A.A.M. Duffhues en mevrouw A.J.A. Willems-Kuijpers. Zij werden allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De lintjesregen vond plaats in het Kasteel van Wijchen ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Koning Willem-Alexander.

Mevrouw J.G.M. (Annie) Kloosterman uit Wijchen

Eind jaren zestig van de vorige eeuw startte zij haar kerkelijke activiteiten met een actief koorlidmaatschap. Van daaruit heeft zij steeds meer (bestuurs-)taken op zich genomen. De laatste zeventien jaar heeft zij zich op bijzonder intensieve wijze ingezet voor de geloofsgemeenschap Antonius Abt in Wijchen; als lector tijdens de vieringen; als vertegenwoordiger van de pastoraatsgroep in de contactraad, als contactpersoon van diverse werkgroepen en als gastvrouw in het parochiecentrum. Daarnaast gaat zij regelmatig voor bij avondwakes. In de periode 1978 tot 1995 was zij mantelzorgster. In die tijd nam zij bij verpleeghuis Joachim & Anna in Nijmegen zitting in de Vereniging van Familieleden, alwaar zij als voorzitter actief bleef tot 2003. Sinds 2014 werkt mevrouw Kloosterman mee aan het project ‘Voorleesvisite’ van de Bibliotheek Wijchen en bezoekt zij wekelijks kinderen bij wie een taal- of leesachterstand is vastgesteld.

Mevrouw G.M.A. (Gerrie) Jansen-Kersten uit Wijchen

Sinds 1980 verzorgt mevrouw Jansen-kersten jaarlijks de collecte voor de Hartstichting in Woezik. Daarnaast is zij sinds 1988 als lector, gastouder en werkgroep lid verbonden aan de R.K. Paschalis Geloofsgemeenschap. Vanaf 1991 tot 2016 heeft mevrouw Jansen-Kersten als mantelzorgster belangeloos een grote bijdrage geleverd aan het welbevinden van een mevrouw. Ook was zij in 1992 betrokken bij de oprichting van het Ronald McDonald Huis in Nijmegen. Daar is zij nog altijd iedere week actief om ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Radboud UMC een gastvrij verblijf te bieden. Tot slot heeft zij zich in de periode 1994 tot 2011 ingezet voor de Borstkankervereniging Nijmegen.

De heer C.G.J. (Cor) Loeffen uit Wijchen

De heer Loeffen heeft zich al vele jaren als vrijwilliger op diverse terreinen voor de Wijchense gemeenschap ingezet. In 1970 werd hij lid van EHBO-vereniging Bergharen-Hernen-Leur. Tot 1999 heeft hij zich voor talloze evenementen en bij diverse ongevallen ingezet. Daarnaast was hij gedurende 15 jaar bestuurslid. In 1997 kwamen daar de intensieve vrijwilligers activiteiten voor Parochie De Twaalf apostelen bij. Ruim 20 jaar zet hij zich onder andere in als koster, lid van de pastorale dienst en poortwachter. Sinds 2006 is de heer Loeffen ook chauffeur bij buurtbusvereniging ‘Rijk van Nijmegen’ en als vrijwilliger verbonden aan woonzorgboerderij De Hagert.

De heer A.A.M. (Alex) Duffhues uit Wijchen

De heer Duffhues zet zich sinds jeugdige leeftijd op betekenisvolle wijze in voor de Wijchense samenleving en werd in 2008 verkozen tot de ‘Wijchense vrijwilliger van het jaar’. Op 17- jarige leeftijd werd hij jeugdleider bij Scouting Woezik, is daar inmiddels 50 jaar kaderlid en 37 jaar penningmeester. Verder is hij als vrijwilliger verbonden aan carnavalsvereniging de Wozokotten en Sportclub Woezik. In het bijzonder heeft hij als penningmeester zijn deskun- 2 digheid op financieel gebied langdurig belangeloos ingezet voor deze organisaties. Hij wordt zeer gewaardeerd om zijn analytische vermogen en rustige en kalme benadering van de taken en vraagstukken die voorliggen.

Mevrouw A.J.A. (Annie) Willems-Kuijpers uit Wijchen

Mevrouw Willems-Kuijpers heeft zich sinds 1979 op een betekenisvolle wijze ingezet voor de samenleving; met name op het terrein van de ouderenzorg. Tot 1992 begeleidde zij als vrijwilligster bij de Zonnebloem op twee locaties wekelijks de handenarbeid activiteiten en bezocht eventuele zieken. Sinds oktober 1992 is zij als activiteitenbegeleidster verbonden aan verpleeghuis De Weegbree. In de periode 1997 tot 1999 was zij als bestuurslid betrokken bij de Stichting Vrienden van en De Weegbree.

Lintjesregen 2018 01 Lintjesregen 2018 02
De heer A.A.M. Duffhues
Lintjesregen 2018 04 Lintjesregen 2018 03
Mevrouw J.G.M. Kloosterman Mevrouw G.M.A. Jansen-Kersten
Lintjesregen 2018 05 Lintjesregen 2018 06
De heer C.G.J. Loeffen Mevrouw A.J.A. Willems-Kuijpers