Collecteweek van 22 mei tot en met 26 mei van Stichting Zaare

logo Stichting Zaare 2018 Inzetten voor weduwen en wezen

In de week van 22 mei tot en met 26 mei zal er in de Blauwe Hof en de Aalsburg gecollecteerd worden voor stichting Zaare.

Stichting Zaare zet zich in voor weduwen en wezen in de Upper East van Ghana. Zij helpt weduwen en wezen met de (her)bouw van hun kamers, met hun opleiding of werk en met de opleiding van de kinderen van de weduwen. De stichting bestaat sinds december 2013 en heeft al vele weduwen en wezen geholpen. In december 2017 hebben we verschillende weduwen ontmoet waarvan het huis gerepareerd was (zie bijgaande foto). Ook hebben we het fabriekje bezocht dat opgeknapt was met behulp van geld van stichting Zaare. Tevens hebben we nieuwe weduwen ontmoet die dringend behoefte hebben aan een nieuwe kamer, omdat ze op dit moment geen dak boven hun hoofd hebben. Weduwen in dit deel van Ghana worden vaak aan hun eigen lot overgelaten.

Gelukkig trekt de organisatie WOM (Widows and Orphans movement) zich het lot van hen aan. Deze organisatie is tevens ons contact in Bolgatanga en zij zorgen voor het materiaal dat nodig is voor de bouw van de kamers. Om u een indruk te geven van de kosten het volgende: de bouw van een kamer kost ongeveer 700 euro. Het plaatsen van een nieuw dak 100 euro.  Voor ongeveer 50 euro kan een kind 1 jaar naar de basisschool.

Wilt u meer informatie, kijk dan op de website: zaare.nl, facebook.com/stichtingzaare,

Stichting Zaare 2018  

 

 

 

[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep WOFM "Wijchen Centraal" op zondag 27 mei van 12,00 uur tot 13.00 uur met de volgende onderwerpen:… https://t.co/CWL7osPF0C
1hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Gemeentenieuws: hoe denkt u over ons? https://t.co/VpfDTHnTmr https://t.co/CmCXeeaFao
23hreplyretweetfavorite