Afferdense Sophie genezen van kanker

 logo Druten dorpskom  Stichting "Sophie wil Leven"

Met heel veel blijdschap en nog bijna in een stukje ongeloof, heeft Stichting "Sophie wil Leven", laten weten dat wat haar ouders en eenieder in de omgeving van Sophie alleen maar van hadden durven te dromen, werkelijkheid is geworden: de jonge Sophie is onlangs door de specialisten van het Prinses Maxima Centrum voor oncologie te Utrecht vrij van kanker verklaard.

In januari 2014 wordt bij Sophie, dan nog geen 2 jaar oud, een neuroblastoom ontdekt in stadium 4, met uitzaaiingen in het beenmerg. In februari start de peuter aan een loodzwaar traject van behandelingen. Aanvankelijk lijkt de kans op genezing klein. Familie, vrienden en dorpsgenoten richtten de stichting "Sophie wil Leven" op, met als doel alles in het werk stellen om het financieel mogelijk te maken om Sophie in Amerika te laten behandelen.

Toen bleek dat dat medisch gezien niet meer mogelijk bleek, was dat voor iedereen een grote teleurstelling. De laatste scan in Utrecht wijst nu een groot medisch wonder uit. De tumor blijkt te zijn verdwenen, waarmee Sophie vrij van kanker verklaard mag worden. Tot grote blijdschap en opluchting van de inmiddels bijna 6-jarige Sophie, haar familie en iedereen die haar situatie de afgelopen jaren heeft gevolgd.

De komende periode zal het bestuur van de stichting, conform haar statuten, uitvoering geven aan de liquidatie van de stichting. De bijeen gebrachte gelden zullen ten goede komen aan de bestrijding van 
kinderkanker.

Via mediapartner De Maas&Waler

2018 0606 Mediapartners Druten Sophie  
Foto Stichting Sophie wil Leven