150 basisschoolleerlingen met lef in het Lindenberg Theater

logo Lindenberg 2016  Kunstlessen onder schooltijd

Vrijdag 22 juni 2018 om 17.30 en 19.30 uur staat er opnieuw een groep dappere kinderen van diverse basisscholen in Nijmegen op het grote podium van de Lindenberg, met de LEF-voorstelling Tim en de Grote Verhalensoep.

In zes maanden ware acteurs en dansers

LEF is een project waarin ruim 150 leerlingen van Nijmeegse basisscholen samen een muzikale theatervoorstelling op de planken brengen. Onder professionele begeleiding van docenten, een regisseur, een acteur en muzikanten worden de scholieren in zes maanden tijd opgeleid tot ware acteurs, zangers en dansers.

Glunderen

‘LEF is een heel bijzonder project dat we al jaren uitvoeren bij de Lindenberg,’ vertelt Rini Sonnemans, hoofd van Cultuur en School Nijmegen.

Kunstzinnige talenten ontdekken

Met het LEF- project bereikt CESN kinderen die van huis uit niet vanzelfsprekend met kunst en cultuur in aanraking komen. LEF helpt om hun kunstzinnige talenten te ontdekken in kunstlessen onder schooltijd en laat hen stralen op een professioneel podium.

Praktische informatie

De Nijmeegse basisscholen die meedoen aan LEF 2018 zijn De Driemaster, Het Kleurrijk, Het Octaaf, De Meiboom, Prins Maurits en NSV2. In de voorstelling wordt door de kinderen gedanst, gezongen en gespeeld en er worden en circustrucs gedaan. Dit alles wordt begeleid door een liveband. Toegangskaarten voor de voorstellingen op 22 juni kosten €2,50 en zijn te koop via www.delindenberg.com.

Lindenberg LEF LEF 2018
Foto Sieberen van der Werf