Schippers Maasveren staken dinsdag 12 juni en volgend weekend

logo FNV Veerponten aan wal

FNV Havens: Schippers Maasveren staken dinsdag 24 uur en volgend weekend 48 uur

Dinsdag 12 juni staken de schippers van de Maasveren 24 uur. Dit betekent dat vanaf de eerste afvaart de vijf veerponten over de Maas tussen Gelderland en Noord-Brabant aan wal blijven. Voor de scholieren wordt een uitzondering gemaakt. Om hen over te zetten, varen de veerponten Maasbommel - Oss en Alphen - Ooijen dinsdag om 7.30 en 8.30 uur en om 15.00, 16.00 en 17.00 uur. In het weekend van 16 en 17 juni leggen de schippers het werk voor 48 uur neer.

Oost-Indisch doof
'Na het gesprek van dinsdag hebben we niets vernomen dat erop duidt dat het bestuur van Stichting De Maasveren tot inkeer is gekomen', aldus Cees Bos van FNV Havens. 'De mensen niet overzetten, is niet iets dat de schippers leuk vinden. Maar ze zien geen andere mogelijkheid. Het bestuur blijft Oost-Indisch doof voor hun eisen.'

De veermannen willen zowel over 2017 als 2018 een structurele loonsverhoging van 110 euro per maand. Bovendien willen ze een vitaliteitsregeling waarmee ze op een gezonde manier de pensioengerechtigde leeftijd kunnen bereiken. Bos: 'Het is fysiek zwaar werk waardoor de schippers extra risico lopen op oplopende zorgkosten. Dus willen ze dat hun werkgever hun tegemoetkomt in de premiekosten voor de zorgverzekering.' Tot slot weigert het bestuur om afspraken te maken over de reparatie van het derde WW-jaar.

FNV Schippers staking