Krakers ambtswoning Beuningen wacht aangezegd

logo Beuningen Hoe dan ook weg

De krakers van de burgemeesterswoning in Beuningen zijn maandag de wacht aangezegd. Ze hebben acht dagen de tijd om te vertrekken, anders start het Openbaar Ministerie met een 'traject voor strafrechtelijke ontruiming'.     

De politie heeft de krakers maandag een brief overhandigd met deze mededeling van het Openbaar Ministerie. De krakers hebben nog wel de mogelijkheid om gedurende die acht dagen een kort geding aan te spannen. Het is niet bekend of de krakers dit inderdaad van plan zijn.

De gemeente is eigenaar van de burgemeesterswoning, die pal naast het gemeentehuis aan de Van Heemstraweg staat. Volgens een woordvoerster van de gemeente zitten er waarschijnlijk twee krakers 
in de ambtswoning. De gemeente gaf de krakers vorige week woensdag twee dagen de tijd om te vertrekken. Maandag werd echter duidelijk dat ze nog steeds in de woning zitten.     

De woordvoerster stelt dat de krakers huisvredebreuk hebben gepleegd en onrechtmatig gebruikmaken van de woning. 'Ze moeten hoe dan ook weg uit de woning. We hopen dat ze zo verstandig zijn om uit zichzelf te vertrekken,´ zegt de woordvoerster.

Via mediapartner RN7   

 2018 0612  Mediapartners Beuningen krakers