Schapen op 15 juni onder het scheermes!

logo Staatsbosbeheer Van dichtbij te bezien

Vrijdag 15 juni verruilt de laatste van de drie schaapskuddes van begrazingsbedrijf Bos en Schaap haar winter- voor de zomergarderobe. Publiek is ’s middags van harte welkom om dit gebeuren van dichtbij te aanschouwen en meer te horen over het schaapherdersvak, schapenbegrazing en dit unieke natuurgebied.

Nu het kwik 's nachts permanent boven de 10 graden blijft heeft onlangs al een deel van de Bos en Schaap schapen haar winteroutfit voor de zomeroutfit verruild; de club dames (ruim 300!) in de Hatertse en Overasseltse Vennen staat te trappelen om op vrijdag 15 juni geschoren te worden.In samenwerking met boswachter Lydie van Staatsbosbeheer biedt begrazingsbedrijf Bos en Schaap het publiek de gelegenheid om eens van dichtbij te zien hoe dat gebeurt, en meer te horen over het schaapherdersvak, schapenbegrazing, en dit unieke natuurgebied! “Bos in Wol” laat zien wat voor moois je van het wol van de Kempische Heideschapen kunt maken. 

Parkeren kan nabij restaurant St. Walrick (Sint Walrickweg 5) en op de parkeerplaats nabij boerderij de Diervoort; vanaf daar wijzen bordjes de weg naar de exacte locatie.


Eén voorbehoud: als het (hevig) regent zal Bos en Schaap deze garderobewisseling naar een andere dag moeten verplaatsen, want ook schapen trekken niet graag hun jas uit als het regent. Houd daarom de berichtgeving op de Bos en Schaap Facebook pagina in de gaten! 

Staatsbosbeheer schapen scheren  
Foto Boswachter Lydie van Santen; Staatsbosbeheer