Wethouder geeft zaterdag 16 juni startschot Hart van Zuid

logo Hart van Zuid Vragenlijst voor ruim 7.000 inwoners

Wat is er nodig

Wat is er nodig om het Hart van Zuid en de omliggende buurten in Wijchen-Zuid de komende dertig jaar een aantrekkelijke woon- en leefomgeving te laten zijn? Een plek waar inwoners elkaar graag ontmoeten, naar school gaan en zorg kunnen krijgen? Die vraag wil de gemeente beantwoord zien met behulp van de inwoners van Wijchen-Zuid en betrokken partijen.

In gesprek met elkaar

Om goed te weten wat de wensen en ideeën van de inwoners uit Wijchen-Zuid zijn, wordt binnenkort op alle 3.300 adressen een vragenlijst bezorgd. Daarnaast gaan verschillende betrokkenen de wijken in om in gesprek te gaan met de inwoners. Het eerste moment is op zaterdag 16 juni van 11.00 tot 15.00 uur in winkelcentrum Zuiderpoort. Wethouder Geert Gerrits van Wonen en Ruimtelijke Ordening geeft om 12.00 uur het startsein voor dit project. Bewoners uit alle omliggende wijken zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Veel reacties

Wethouder Geert Gerrits: “Het is belangrijk dat we samen met inwoners en betrokkenen gaan onderzoeken hoe we ook in de toekomst aangenaam kunnen wonen en leven in Wijchen-Zuid. De opbrengst van de vragenlijsten en de verschillende gesprekken wordt gebruikt als vertrekpunt voor verdere plannen voor het hart en de omliggende buurten. We hopen natuurlijk op veel reacties zodat we een goed beeld van de wensen en ambities krijgen. Na verwerking van alle gegevens kunnen we een volgende stap zetten op weg naar een aantrekkelijk Hart van Zuid in Wijchen-Zuid.”

Gezamenlijk project

Hart van Zuid is een gezamenlijk project van inwoners, Stichting Kans & Kleur, Wijkverenigingscentrum Wijchen Zuid, Ondernemersvereniging en winkelcentrum Zuiderpoort, Hazenberg Vastgoed, Woningcorporatie Talis, kinderopvang De Eerste Stap, ZZG Zorggroep, MeerVoormekaar en de gemeente Wijchen.

Hart van Zuid poster