Reumafonds heet nu ReumaNederland

 logo Reuma Nederland Fonds en patiëntenorganisatie  
Het Reumafonds heet vanaf 1 juli 2018 ReumaNederland. Het Reumafonds is na 91 jaar uitgegroeid tot meer dan een organisatie die baanbrekend wetenschappelijk reumaonderzoek in binnen- en buitenland financiert. De nieuwe naam ReumaNederland past bij de koers die een aantal jaren geleden is ingezet om naast gezondheidsfonds ook de patiëntenorganisatie voor ruim 2 miljoen mensen met reuma in Nederland te zijn. 
 
ReumaNederland: fonds en patiëntenorganisatie 
ReumaNederland wil dat mensen met reuma nu béter en straks zónder belemmeringen kunnen meedoen in de samenleving. Lodewijk Ridderbos, directeur ReumaNederland: "Dat betekent onderzoek financieren naar betere behandelingen, betrouwbare (medische) informatie aanbieden over de meer dan 100 reumatische aandoeningen én opkomen voor de belangen van mensen met reuma om hun dagelijks leven te verbeteren. We laten het woord fonds los in onze naam, omdat we onze activiteiten hebben uitgebreid."
 
Samen zorgen voor beweging
ReumaNederland ontvangt geen subsidie. Daarom zijn donateurs en vrijwilligers zo belangrijk. ReumaNederland verbindt partijen die nodig zijn om een betere kwaliteit van leven voor mensen met reuma te bereiken. Samen met mensen met reuma, artsen en onderzoekers, politiek en bedrijfsleven zorgt ReumaNederland voor de noodzakelijke beweging in onderzoek, in reumazorg en in de kennis over reuma. 
 
Bekijk ReumaNederland in 1 minuut En kijk voor meer informatie ReumaNederland op de nieuwe website www.reumanederland.nl  
Reuma Nederland Directeur ReumaNederland Lodewijk Ridderbos (bruin jasje), ambassadeur Anita Witzier, patiënten, behandelaars en onderzoekers
Foto STERK-WATER.COM  

 

[advertentie]

#wijchenseomroep