Voldoende leerlingen vmbo-onderwijs Wijchen

logo Maaswaal College Dé grootste vmbo-school in de regio

Over het voortbestaan van het vmbo-onderwijs in Wijchen heeft het college van B&W geen twijfels. Dat blijkt uit antwoorden van het college op raadsvragen van de partij Kernachtig Wijchen.

Het Maaswaal College in Wijchen heeft ruim voldoende leerlingen en dat blijft in ieder geval ook de komende drie jaar zo, zegt het college van B&W. De vmbo-school in Wijchen is een van de grootste zo niet dé grootste vmbo-school in de regio. Wel daalt het aantal vmbo-leerlingen in Wijchen, net als in de rest van de regio. Dit komt door de demografische ontwikkelingen. Daarnaast is er volgens de gemeente een zorgwekkende daling van het aantal leerlingen dat zich meldt voor de sector techniek. 

Onderwijs, bedrijfsleven en gemeente werken samen om het volgen van een techniekopleiding te promoten. Vanuit het bedrijfsleven klinkt steeds meer de roep om technisch personeel, aldus het college van B&W. Bedrijven zeggen dat ze niet meer aan technisch geschoold personeel kunnen komen.

Daarom hebben de gemeente en het Maaswaal College begin van dit kalenderjaar het initiatief genomen tot samenwerking met techniekbedrijven.

Via mediapartner RN7

Maaswaal College 01  

 

[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep WOTV programma vanaf 19 juli 2018 met o.a. 't Vierdaagse Kasteel aflevering 3 https://t.co/66b2cK7PRe https://t.co/VULjfN1QVj
15hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep KUBB Toernooi tijdens Burendag in Wijchen Noord https://t.co/WFfCkuuqX1 https://t.co/ACyR6wPKBN
17hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Volgende week hittegolf in Gelderland https://t.co/hInwEiSyn6 https://t.co/AKYp12QyKi
19hreplyretweetfavorite