Gemeentenieuws: wij halen uw afval anders op

logo Gemeente Wijchen 2017 a Wat is er veranderd?

Een maand geleden zijn de ophaaldagen van uw afval veranderd. We zien dat op veel plekken mensen aan de nieuwe dag gewend zijn. Maar het gaat nog niet overal goed. Om u te helpen, leggen wij nog een keer uit wat er veranderd is.

Wat is er veranderd?

De volgende dingen zijn veranderd:

  • Wij halen het plastic+ afval voortaan samen met het restafval op. Hang de zakken niet aan de container. Knoop ze liever aan elkaar en zet de zakken plastic+ naast de grijze restafvalcontainer.
  • In de maanden juni tot en met augustus halen wij iedere week uw gft-afval op.
  • De dag en het tijdstip waarop Dar de containers leegt, is bij bijna iedereen veranderd. Zet uw container daarom om 7.30 uur aan de straat!

Wat verandert er niet?

Wat niet verandert, is dat u nog steeds betaalt voor iedere keer dat u uw container voor restafval laat legen of een zak in de ondergrondse container gooit. Dit kost voor een kleine container €3,40 per keer. Bij een grote container kost het legen per keer € 5,83. Voor iedere inworp in de ondergrondse container betaalt u € 1,01 per keer. 

Wanneer haalt Dar het afval op?

Wilt u weten wanneer Dar uw afval ophaalt? Kijk dan op de papieren afvalwijzer die u thuisgestuurd heeft gekregen. U kunt natuurlijk ook de digitale afvalwijzer gebruiken via www.dar.nl/afvalwijzer of de Dar app downloaden. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Dar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 024 371 60 00.

Gemeentenieuws DAR anders  
[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep WOTV programma vanaf 19 juli 2018 met o.a. 't Vierdaagse Kasteel aflevering 3 https://t.co/66b2cK7PRe https://t.co/VULjfN1QVj
14hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep KUBB Toernooi tijdens Burendag in Wijchen Noord https://t.co/WFfCkuuqX1 https://t.co/ACyR6wPKBN
17hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Volgende week hittegolf in Gelderland https://t.co/hInwEiSyn6 https://t.co/AKYp12QyKi
19hreplyretweetfavorite