Jeroen Wennekes uit Wijchen bij team met jongste lopers

logo Vierdaagse 11 jaar

“Ik heb veel zin om de vierdaagse te lopen met het #Vteam. Ik heb nu al veel vrienden gemaakt!”

Jeroen Wennekes uit Wijchen is met zijn 11 jaar één van de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang wandelt hij elke dag 30 km samen met het #Vteam. Deze groep met de honderd jongste deelnemers loopt de Vierdaagse voor het eerst.

Kinderen mogen meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse als ze 12 jaar worden. Dit jaar zijn de jongste deelnemers dus geboren in 2006.  Jeroen vertelt:  “Als baby keek ik al naar de wandelaars en nu mag ik eindelijk zelf lopen! Als ik naar de doortocht kijk, heb ik, samen met mijn zusje, mijn leger T-shirt aan met heel veel insignes, die ik van de militairen heb gekregen. Dit T-shirt levert elke keer weer bijzondere reacties van militairen op en mijn verzameling wordt elke 4daagse weer groter. De achterkant staat nu ook al bijna vol. Ik ben ondertussen wel erg benieuwd wat die insignes allemaal betekenen en van welke onderdelen/landen ze zijn. Kan iemand mij daarmee helpen?

In mijn familie zijn er al veel wandelaars die eerder de vierdaagse gelopen hebben, zoals mijn oma, vader, oud ooms en tantes en achter neven en nichten. Ik ben nu de eerste van mijn generatie, die gaat lopen. Verder heb ik net mijn eerste jaar op het Stedelijk Gymnasium Nijmegen afgerond en ga ik volgend jaar in de tweede beginnen. Ik heb tot nu toe altijd gevoetbald bij SC Woezik, maar na de vakantie ga ik beginnen met bandy in het Triavium. Ik heb er zin in en wie weet kom ik je tegen!”

Kindercorrespondent Tako Rietveld is teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. "Volwassenen praten meestal óver kinderen en veel te weinig mét ze. Ook Jeroen laat zien dat kinderen veel meer te vertellen hebben dan de meeste grote mensen denken. Tijdens het lopen delen de kinderen hun verhalen, meningen en ideeën. Vooral over onderwerpen als vriendschap, vrede en vrijheid. Het #Vteam laat zien dat kinderen verschil maken." De kinderen maken elke dag reportages, vlogs en livestreams voor hun eigen sociale media zoals Snapchat en Instagram, maar ook voor verschillende kranten, radio en tv-zenders.

De belevenissen van Jeroen en het #Vteam zijn voor iedereen te volgen via de website: Vteam.tv. Voor dit evenement werkt de Kindercorrespondent samen met Stichting Nijmeegse Vierdaagse, het Nationaal Fonds voor Vrede en Vrijheid vfonds en Van der Valk Nijmegen-Lent. 

Vierdaagse Vteam Jeroen  Jeroen Wennekes met insignes
[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep WOTV programma vanaf 19 juli 2018 met o.a. 't Vierdaagse Kasteel aflevering 3 https://t.co/66b2cK7PRe https://t.co/VULjfN1QVj
14hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep KUBB Toernooi tijdens Burendag in Wijchen Noord https://t.co/WFfCkuuqX1 https://t.co/ACyR6wPKBN
17hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Volgende week hittegolf in Gelderland https://t.co/hInwEiSyn6 https://t.co/AKYp12QyKi
19hreplyretweetfavorite