Zonnepark Ewijk voorjaar 2019 gereed

logo Engie Nu definitief

Zonnepark Lage Woerd in Ewijk gaat definitief door. Het is de bedoeling dat de 22.000 zonnepanelen in het voorjaar van 2019 gereed zijn. De bouw van het zonnepark neemt zo'n twee maanden in beslag, zei een woordvoerder van Engie woensdagochtend.

Energiebedrijf Engie kreeg deze week het groene licht van de rijksoverheid voor de zogenoemde SDE-subsidie. Daardoor kan het project nu worden gerealiseerd. Engie heeft enkele jaren moeten wachten voordat de subsidie rond was. Het park komt te liggen tussen de Steeg, Koningstraat en de Goudwerf. De zonnepanelen blijven op 150 tot 300 meter afstand van de openbare weg.

Zonnepark Lage Woerd omvat 8 hectare en levert straks 6 megawatt aan elektriciteit. Dat staat gelijk aan het elektriciteitsgebruik voor 1800 woningen. Volgens de woordvoerder van Engie gaat het om een investering van 6 miljoen euro. Er moet nu nog een aansluiting worden gelegd vanaf de locatie van het zonnepark, zodat de elektriciteit van de zonnepanelen kan worden doorgegeven aan het regionale elektriciteitsnetwerk.

Zonnepark Lage Woerd levert een substantiële bijdrage aan de energietransitie in Beuningen. Volgens de planning moet de gemeente Beuningen in 2040 energieneutraal zijn.  

Via mediapartner RN7

2018 0705 Mediapartners Ewijk Zonnepark  

 

[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep WOTV programma vanaf 19 juli 2018 met o.a. 't Vierdaagse Kasteel aflevering 3 https://t.co/66b2cK7PRe https://t.co/VULjfN1QVj
14hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep KUBB Toernooi tijdens Burendag in Wijchen Noord https://t.co/WFfCkuuqX1 https://t.co/ACyR6wPKBN
17hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Volgende week hittegolf in Gelderland https://t.co/hInwEiSyn6 https://t.co/AKYp12QyKi
19hreplyretweetfavorite