Politie Wijchen: als elke minuut telt

logo Politie Reactietijden

Als je getuige of slachtoffer bent van een overval, straatroof of ander ernstig incident wil je dat de politie zo snel mogelijk komt om je te helpen. En terecht. Bij spoedmeldingen zetten wij dan ook alles op alles om er binnen 15 minuten te zijn. Gelukkig lukt ons dit ook meestal.

In de infographic zie je onze reactietijden van de afgelopen maand.

We waren bij 49 spoedmeldingen op tijd. Veel spoedmeldingen waar wij voor in actie komen, gaan over ongevallen of zijn aan gezondheid gerelateerd. In een groot aantal van deze meldingen verlenen we samen met de brandweer of ambulance hulp. In drie gevallen was de ambulance en/of brandweer er eerder dan de politie en binnen 15 minuten aanwezig om hulp te verlenen. In drie gevallen bleek, terwijl we onderweg waren naar een melding, onze hulp niet meer nodig te zijn.

Omdat het verlenen van hulp bij een levensbedreigende situatie voor ons het belangrijkste is, zijn we in twee gevallen direct begonnen met handelen, waardoor we vergeten zijn om ons ter plaatse te melden waardoor er geen reactietijd is geklokt. In de afbeelding zie je deze meldingen vermeld onder de kop ‘eerst hulp, dan techniek’.

In één geval waren we helaas niet binnen de gewenste tijd van 15 minuten aanwezig. Dit heeft geen persoonlijk letsel tot gevolg gehad.

Wij blijven natuurlijk ons best doen om zo snel mogelijk en daar waar nodig hulp te verlenen!

Politie reactietijden  

 

[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep WOTV programma vanaf 19 juli 2018 met o.a. 't Vierdaagse Kasteel aflevering 3 https://t.co/66b2cK7PRe https://t.co/VULjfN1QVj
14hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep KUBB Toernooi tijdens Burendag in Wijchen Noord https://t.co/WFfCkuuqX1 https://t.co/ACyR6wPKBN
17hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Volgende week hittegolf in Gelderland https://t.co/hInwEiSyn6 https://t.co/AKYp12QyKi
19hreplyretweetfavorite