Botulisme in het water Wijchens Meer

logo Gemeente Wijchen 2017 a Wat is botulisme?

In het Wijchens Meer is botulisme aangetroffen. De gemeente heeft hier waarschuwingsborden geplaatst. Vermijd contact met het water en laat honden niet in het water zwemmen of ervan drinken. 

Botulisme is een vorm van voedselvergiftiging. Het wordt veroorzaakt door een bacterie. Deze bacterie is actief als ondiep water boven de 20 graden uitkomt. De bacterie maakt een gif, botuline. Dat gif verlamt de spieren van vissen en watervogels.

Wat gaan we doen?

De verwachting is dat de bacterie verdwijnt zodra het minder warm wordt. Helaas kan het waterschap Rivierenland niks doen tegen botulisme.

Waarschuwingsbordjes

De gemeente plaatst waarschuwingsbordjes bij het Wijchens Meer. Wij raden u aan om contact met het water te vermijden en honden niet in de sloot te laten zwemmen of van het water te laten drinken. Let op: Ga ook niet vissen.

Ziet u zieke dieren of dode dieren?

Vermijd contact met zieke of dode dieren. We vragen u zieke en/of dode dieren niet zelf op te pakken of op te ruimen.

  • Ziet u dode dieren? Laat deze liggen en geef dit door aan de gemeente. Meld dit bij de gemeente via de MijnGemeente app of online via www.wijchen.meldingdoen
  • Wilt u een melding doen over vervuild water? Dan kunt u contact opnemen met het waterschap Rivierenland. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar via 0344-64 9090.
Gemeentenieuws Botulisme  

 

 

[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep WOTV programma vanaf 19 juli 2018 met o.a. 't Vierdaagse Kasteel aflevering 3 https://t.co/66b2cK7PRe https://t.co/VULjfN1QVj
15hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep KUBB Toernooi tijdens Burendag in Wijchen Noord https://t.co/WFfCkuuqX1 https://t.co/ACyR6wPKBN
17hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Volgende week hittegolf in Gelderland https://t.co/hInwEiSyn6 https://t.co/AKYp12QyKi
19hreplyretweetfavorite