Schippers Maasveren starten actie 'Blij heen en weer voor 5 cent meer'

logo FNV Publieksvriendelijke actie

Vanaf woensdag 11 juli starten de schippers van de Maasveren met de publieksvriendelijke actie 'Blij heen en weer voor 5 cent meer'. Aan passagiers van de vijf veerponten over de Maas wordt gevraagd of zij 5 cent extra willen betalen, zodat een goede cao voor de schippers mogelijk wordt. 'De schippers varen het begrotingsgat dus zelf dicht en financieren hiermee hun eigen cao. Deze extra opbrengst gaat uiteraard naar Stichting De Maasveren', licht Cees Bos van FNV Havens de actie toe.

Er is bewust weer voor een publieksvriendelijke actie gekozen. 'Eigenlijk is bij alle acties het uitgangspunt om de overlast voor forensen en scholieren tot een minimum te beperken', aldus Bos. Zo zijn er veel publieksvriendelijke actiedagen geweest en worden scholieren niet alleen tijdens toetsweken en (her)examens overgevaren. Op de veerponten hangen spandoeken met 'We varen blij heen en weer, voor een goede cao kost dat 5 cent meer. Dank u wel' en 'Het publiek is al over de brug, nu de Stichting nog. 5 cent erbij'.

FNV Schippers in actie  
[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep WOTV programma vanaf 19 juli 2018 met o.a. 't Vierdaagse Kasteel aflevering 3 https://t.co/66b2cK7PRe https://t.co/VULjfN1QVj
14hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep KUBB Toernooi tijdens Burendag in Wijchen Noord https://t.co/WFfCkuuqX1 https://t.co/ACyR6wPKBN
17hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Volgende week hittegolf in Gelderland https://t.co/hInwEiSyn6 https://t.co/AKYp12QyKi
19hreplyretweetfavorite